Nyheder29. december 2021

Der kan være guld gemt på loftet: - Udgået Lego stiger helt vanvittigt i pris

Du kan potentielt sidde med en mindre formue uden at ane det, hvis du har det rigtige Lego liggende derhjemme
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/lego_1.jpg
 Foto: Facebook/Marvin Jameau

Var der byggeklodser under juletræet i år, eller har du engang fået et legosæt, men aldrig rørt det? Måske samlet det og stillet det over i hjørnet, uden at det har taget skade?

Så kan det potentielt være en mindre skat, du har i din besiddelse uden at vide det. For Lego stiger faktisk i gennemsnit mere i værdi end guld og aktier.

Det kunne man allerede læse om i mandags, og spørger man Marvin Jameau, der har auktionssiden ”Brickcity Auctions DK” på Facebook, er han ikke i tvivl om, at det sagtens kan være tilfældet.

  • - Priserne på meget udgået Lego stiger vanvittigt, fortæller han.

https://imgix.seoghoer.dk/marvin_1.png

Foto: Privatfoto, Marvin Jameau har solgt Lego de seneste fire år. Han håber på en dag, at have Nordens største auktionshus for legodele

  • Interesse vakt ved et tilfælde

  • Selv startede Marvins interesse for Legosalg blot for omkring fire år siden, da han med sin søn købte noget brugt Lego fra en ældre dame.

    På et tidspunkt valgte Marvin selv at at sætte det til salg igen. På et kvarter kom der 77 henvendelser.

    • - En enkel af de 77 personer var flink og fortalte, at en figur jeg havde til salg, var 600 kroner værd, i stedet for de 15 kroner jeg havde sat den til salg til, siger Marvin.

    Oplevelsen gav Marvin blod på tanden og han begyndte at købe og sælge Lego. Først på hobbyplan, mens at det de to seneste år har været hans fuldtidsbeskæftigelse.

    • - Vi sælger løsdele. Lidt ligesom T-hansen gør med autodele, men bare med Lego. Vi har auktioner værd dag. Målet er at blive den største ”brugtvognsforhandler” i Norden.

    Ligesom aktier

    Ifølge Marvin, som du måske kan kende fra Tv-programmet ”Lego Masters”, svinger prisen på forskellige legoklodser meget ligesom man kender det fra aktiemarkedet.

    Og ligesom aktier kan en klods den ene dag stige i værdi, og den næste dag falde

    Klientellet Marvin sælger til, vurderer han er meget diverst.

    • - Det alt fra bankmænd og politfolk til alt derimellem. Det er virkelig mange forskellige folk, som der gerne vil købe Lego. Det er jo i klodsens hjemland, vi befinder os i.

    https://imgix.seoghoer.dk/marvin-tv-jonas-1_2.jpg

    Marvin Jameau deltog i sæson 1 af LEGO Master på TV2, der blev sendt tilbage i foråret. Her ses han (tv) med sin makker fra programmet, Jonas (th).

    Filmsæt er sikrest

    Skal man forsøge sig med at investere i legosæt, der potentielt kan stige i værdi, er der specielt en slags Lego, man skal gå efter, fortæller aktionæren.

    • - Jeg vil sige, at sæt, der relaterer sig til populære film og serier, er gode at kigge efter.

    • - Som Star Wars for eksempel. Der kan komme en film ud, som kaster nogle specielle sæt af sig, som så bliver produceret i et år, siger Marvin Jameau.

    • Det stemmer godt overens med det russiske studie, der ligeledes konkluderer, at Lego inspireret af film og steder er de bedste investeringer.

    Og er man heldig, ja så behøver det ikke tage en halv menneskealder, før at prisstigningerne sparker ind.

    • - Jeg sidder på nettet og kigger på et sæt fra 2010, der mindst er 10.000 kroner værd nu, det har nok koster 1000-1500 kroner, da der kom ud, fortæller Marvin Jameau.

    Skatten på loftet

    Det er dog ikke kun hele sæt, du kan tjene gode penge på. Har du gammelt Lego liggende derhjemme, der vel og mærke ikke har taget skade, kan det være meget værd.

    • - Der er sikkert mange, der har noget af værdi derhjemme,

    • - Lige nu er der meget fokus på noget Lego, der hedder ”Monorail”, der blev lavet i 1980’erne og 1990’erne. Her solgte jeg en enkel klods til 350 kroner. Det er rimelig vildt for et lille stykke plastik, siger Marvin Jameau.

    Vil du tjekke prisen på Lego, du har liggende, kan du gøre det på hjemmesiden bricklink.com.

    Sponsoreret indhold