Nyheder6. juli 2016

Dennis Ritter: Jeg niver mig i armen hver dag

TV2-stemmen på de franske landeveje kan næsten ikke tro, at han på 10. år er lydtapet til danskernes sommer. Uden for boksen holder han gerne mund – og nyder roen med ægtemanden Morten
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/dennis-ritter-dm-web0.jpg
 Foto: Dan Mariegaard
- Og så angriber Contador! Contador i angreb, og Froome kan ikke svare igen. Nogenlunde sådan ud-spiller drømmescenariet sig, når vi når hen sidst i juli. I hvert fald hvis man spørger Dennis Ritter. TV2’s Tour de France-kommentator holder med den elegante spanier, selv om hjernen siger britiske Froome.
– Og så bliver det sikkert en helt tredje – nemlig Quintana, siger Ritter.
Selv er han ”bare” motions-cyklist, men det gør heller ingenting. Dennis’ drøm er nemlig for længst opfyldt.
– Det er mit 10. år som Tour-kommentator på TV2. Det er jo helt vildt at være nået dertil allerede. Jeg niver mig i armen hver dag, erkender den 43-årige sportsvært.
– Hovedkommentator på Tour de France. Der er jo kun én i Danmark, der kan have det job – og det er så fantastisk, at det er mig, udbryder den velkendte stemme. Tre køer på græs Vi har naturligvis sat ham stævne for enden af Frederiksberg Allé – Danmarks Champs-Élysées. Og selv om der, på det tidspunkt, kun var en uge til Tour-afgang, var alting langtfra på plads.
– Men der kommer en mental skillelinje, når først man er dernede. Jeg skal have styr på alt det faktuelle om rytterne og etaperne og så videre. Så der er dømt kort intens ”træningslejr” på hotellet i dagene op til starten, fortæller Ritter, som glæder sig til gen-synet med koryfæet Jørgen Leth og bedstevennen Rolf Sørensen. – Hvert år bobler vi nærmest over af entusiasme og nørderi. Som køer, der kommer på græs, smiler han.

– Og så er der fuldt fokus på Touren. Der er ikke lige noget familie, der skal besøges, en hund, der skal passes. Eller en kæreste, fortæller Dennis, som i godt 11 år har dannet par med økonomichefen Morten Toft. – Det var nok lidt mere kærlighed ved første blik for mit vedkommende. Men det gik egentlig ret hurtigt, røber TV2-journalisten – og lyder stadig lige forelsket. Får aldrig børn – Vi er glade. Og jeg kan mærke på mig selv, at det bliver sværere og sværere for mig at være så meget væk, som jeg er – og det er jo positivt, smiler Dennis, som sidste år rykkede fra Frederiksberg til Islands Brygge med sin Morten og hunden Cosmo. Mere end en trio bliver det dog ikke til. – Nej, vi er faktisk helt enige om, at børn ikke er noget, vi vil. Altså, vi kan godt lide børn, men det er bare ikke noget, vi mangler i vores liv. Der er andre prioriteter.
En af dem er roen, når han går ud af kommentatorboksen. – Det, jeg savner mest ovenpå en treugers Tour, er ro! I den sidste uge af Tour de France kan jeg godt blive træt af at høre på mig selv – og tænke: ”Hold nu kæft, Dennis!”.
Derfor er parrets sommerhus og stilheden på Orø normalt Ritters befriende oase.
– Men i år har jeg faktisk kun tre dage mellem Touren og OL i Rio, så det bliver der ikke noget af, nærmest sukker han. – Og bagefter er der Vuelta a España. Men det skal man jo ikke være ked af. Det er et privilegium. Det bedste er, at mit job også er min hobby – og at jeg ofte befinder mig lige i det centrum, som hele verden har fokus på. Det er virkelig dejligt!

Sponsoreret indhold