Nyheder3. juli 2013

Dennis Ritter: Bare spring ud

Tour de France-kommentatoren har aldrig oplevet problemer med sin seksualitet
Rolfs indrømmelse kom ikke som et chok for Dennis Ritter
Rolfs indrømmelse kom ikke som et chok for Dennis Ritter
 Foto: Claus Poulsen"Det sagde hun også i går"-jokes, fællesbad og mandehørm. Sportens verden er lidt af en machoverden, som ikke altid er så venligt stemt over for de mænd, der kysser på andre mænd.

Selv om "Tour de France"-kommentator Dennis Ritter, der privat danner par med Morten Toft, har beskæftiget sig med sport siden slutningen af 90'erne, har han aldrig oplevet problemer i forhold til sin seksualitet. Derfor tror den erfarne sportsvært heller ikke på, at man som homoseksuel ville blive udstødt af sit eget hold, hvis man valgte at springe ud.

- Jeg tror tværtimod, at det vil give en masse respekt og klap på skulderen. Der er et godt eksempel fra Sveriges tredjebedste fodboldrække, siger Dennis Ritter til City Avisen og hentyder til fodboldspilleren Anton Hysén, der er søn af tidligere landsholdsspiller Glenn Hysén og lillebror til IFK Göteborgs Tobias Hysén.

Dennis Ritter langer ud efter Gustav

- Det har kun gjort ham endnu mere feteret og populær. Så jeg håber da, at et dansk sportsnavn vil gøre det samme.

Men selv om Dennis håber på, at et dansk sportsnavn vil bane vejen for accept af homoseksuelle i sportsverdenen, bliver det ikke med Dennis Ritter selv som fanebærer i den sag.

- Det må være folks helt egen sag, om de vil springe ud eller ej. At det endnu ikke er sket i den danske sportsverden, tror jeg kan skyldes, at den er en smule fordomsfuld. Og så er det jo ofte en machoverden. Men som sagt, så tror jeg, at der ville blive taget godt imod, hvis nogen stod frem.

Emil Thorup: Springer ud som homo

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/aed073747cfa4eec8bff608873640ef3.jpg


Morten Toft og Dennis Ritter til TV2's årlige kavalkade i Operaen i København sidste år (Foto: All Over)

Sponsoreret indhold