Nyheder20. januar 2022

De skal bære Danmarks fane ved OL

Danmarks Idrætsforbund har i dag offentliggjort, hvem der bliver de danske fanebærere ved vinter-OL
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20210723-150225-l-1920x1242we.jpg
 Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

De vinterolympiske lege begynder den 4. februar i kinesiske Beijing.

Og det er heldigvis med dansk deltagelse. Dog ikke fra regeringens repræsentanter, som har valgt at boykotte legene.

Hvor der førhen ikke har været mange danske at følge under vinter-OL, er der i år et hav af danskere med.

Faktisk er der rekordmange, der skal repræsentere de rød/hvide faner.

I denne uge kom det frem, at den grønlandske skiskytte Ukalew Slettemark skal repræsentere Danmark ved legene i Beijing. Hun bliver den sidste dansker, og det giver et samlet antal danske atleter på 62. og det er rekordmange.

Bevares – at både herre- og damelandsholdet i Ishockey er med hjælper bestemt på sagerne.

Men ikke desto mindre er det et imponerende antal atleter, der i samlet flok skal vifte med de danske flag, når åbningsceremonien kører over skærmen.

Drømmen går i opfyldelse

Og netop til åbningsceremonier er den største ære, man som atlet kan få at skulle bære den danske fane.

Navnene på de to fanebærere offentliggjorde Danmarks Idrætsforbund (DIF) tidligere i dag. Og ligesom ved sommer-OL i Tokyo, hvor det var Sara Slott Petersen og Jonas Warrer, er det igen en mand og en kvinde.

De to danske fanebærere bliver ved dette vinter-OL curlinglandsholdets Madeleine Dupont og Ishockeyherrernes Frans Nielsen.

Og de havde ikke set det komme.

- Det kom fuldstændig bag på mig, da DIF ringede og spurgte, om jeg ville være OL-fanebærer. Jeg troede egentlig bare, at det var et opkald om noget praktisk, så jeg var ved at falde ned af stolen. Men da det først gik op for mig, kunne jeg ikke sidde stille. Det er fuldstændig forrygende at blive udvalgt blandt så mange dygtige mennesker i den største danske vinter-OL trup nogensinde, siger Madeleine Dupont i pressemeddelelsen.

Madeleine Dupont er 34 år gammel, og hun er mangeårig skipper på det kvindelige curlinglandshold.

Hun har førhen deltaget ved vinter-OL i både 2010 og 2018.

Omkring OL i 2010 kom hun i medierne, da Team Danmark mente, at nøgenbilleder af netop Madeleine Dupont var skyld i et skuffende OL-resultat.

Det billede kan du se herunder:

https://imgix.seoghoer.dk/curling-dupont-noegen-jpg.jpg

Det er nok de færreste, der har en fanebærer ved OL, som har stået nøgenmodel.

Den anden fanebærer 37-årige Frans Nielsen har aldrig deltaget ved et vinter-OL, hvilket giver god mening, da det er første gang, det danske ishockeylandshold kvalificerer sig.

Men der er på ingen måde ensbetydende med, at han ikke er stor dansk sportsmand.

Frans Nielsen blev nemlig den første dansker nogensinde til at spille i verdens bedste ishockeyliga, NHL, og der har næsten spillet imponerende 1000 kampe.

I dag er NHL byttet ud med ishockey i Europa, hvor han spiller for Eisbären Berlin. Nielsen har ydermere repræsenteret det danske landshold 116 gange.

Trods sin store erfaring fra verdens bedste lige, er det en meget ydmyg Frans Nielsen, der ser frem til at gå forrest med Dannebrog.

- Det var godt nok vildt at få sådan et opkald og blive spurgt, om jeg ville bære Dannebrog ind til et OL. Det blev et hurtigt ja-svar. Det er sådan et opkald, som jeg aldrig vil glemme, og hvor jeg nærmest stadig kan huske samtlige ord af samtalen,” siger Frans Nielsen og fortsætter.

- Det er jo en kæmpe ære at få. Måske den største du kan opnå, når du repræsenterer dit land. Der er ingen tvivl om, at det vil stå meget højt på listen over de største øjeblikke i min karriere.

De olympiske lege begynder den 4. februar og varer indtil den 20. februar. Og med 62 danske deltagere bliver der rig mulighed for at følge danskerne ved de olympiske lege.

Sponsoreret indhold