Dansk skuespiller nægter at frygte terror

(Foto: Dan Mariegaard)

Når foråret igen melder sin ankomst, blænder Kanal 5 op for sin helt store satsning, dramaserien "Gidseltagningen".

I rollen som lederen af den danske indsatsstyrke mod terror, soldaten Philip Nørgaard, optræder Johannes Lassen, som er kendt fra blandt andet "1864", "Sommeren '92" og "Flaskepost fra P".

I "Gidseltagningen" følger man 15 mennesker, der bliver tager som gidsler i Københavns metro, samt alle de andre instanser, der sætter ind, når en sådan situation opstår.

Den uhyggelige forestilling om et terrorangreb i hjertet af København har fået skuespilleren til at tænke over, hvordan han ville agere, hvis sådan en situation skulle ske i det virkelige liv.

- Jeg tror på, at terroristerne vinder, hvis vi alle sammen går rundt og er bange for dem hver dag, siger Johannes Lassen og fortsætter:

- Hvis jeg er på det forkerte sted den forkerte dag, så er det sådan, det er. Det tænker jeg ikke over, og jeg vil ikke give det lov til at fylde noget i mig.

Johannes Lassen, der i fodboldfilmen "Sommeren '92" spillede forsvarsspilleren Kent Nielsen, håber dog, at dramaserien vil starte en debat om, hvordan vi egentlig håndterer de udefrakommende kræfter, som ligger mange danskere på sinde.

- Når vi kigger på gidseltagning, terror eller Islamisk Stat, lader det ikke til, at krig er løsningen på problemet. Vi kan jo se, at der ikke kommer noget ud af det, reflekterer Lassen.

Jonathan Lassens karakter i serien har selv tidligere været gidsel. For at forberede sig til den rolle har han talt med blandt andre chefforhandleren ved PET og freelancefotografen Daniel Rye, der i juni 2014 blev frigivet efter 398 dage som gidsel ved Islamisk Stat.

Samtidig har træningen for at komme til at ligne og lyde som en militærmand også taget lang tid, for Johannes Lassen har aldrig selv været i militæret.

- En ting er at vide, hvordan man holder på et gevær og skyder med det, men jeg skulle også lære at gå og stå som en soldat. Den verden har jeg ikke haft tilknytning til overhovedet, siger skuespilleren og fortsætter:

- Der har været nogle virkelig dygtige drenge til at træne mig, blandt andet i optagelsestræningen til Navy Seal (den amerikanske flådes kommandosoldater, red.). Jeg er kommet i vanvittig god form, griner Johannes Lassen, der har været i tæt kontakt med instruktøren, Kasper Barfoed, der også instruerede "Sommeren '92".

- Vores ambition var at lave det så virkelighedstro som mulig, siger Johannes Lassen.

Foruden ham kan man også opleve Paprika Steen og Sara Hjort Ditlevsen i bærende roller, når "Gidseltagningen" til foråret går i luften på Kanal 5.

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close