Dansk sangerinde gør comeback efter 10 år

Popsilden Freya skal spille til MTV EMA-festen i morgen.

Popsilden Freya skal spille til MTV EMA-festen i morgen.

Foto: Martin HøienVed årtusindeskiftet var Freya på alles læber og vandt endda en Danish Music Awards som Årets Danske Sangerinde i 2001. Danskerne sang med på hittet "Yellow Ladybird", og sangerinden blev spået en stor karriere.

Men opmærksomheden blev for meget, og det betød, at Freya trak sig tilbage efter tre år i rampelyset.

LÆS OGSÅ: Glemte kendte: Kan du huske dem?

- Det var aldrig en stor beslutning om ikke at lave musik mere. Jeg havde bare ikke drivkraften til at tage ud og vise mig selv frem. Jeg havde fået en overdosis og havde behov for at trække mig helt tilbage, siger Freya.

Men nu efter godt 10 års pause er hun tilbage på den danske musikscene.

LÆS OGSÅ: Så meget tjener Rasmus Seebach i timen

- For et par år siden tog jeg beslutningen om at fokusere på min musik igen og finde ud af, hvad jeg vil. Jeg følte mig mere og mere klar og sikker på mig selv i forhold til at skulle ud og stå ved min musik, siger hun.

Den tidligere 00'er-stjerne, der i mellemtiden har haft en tjans som vært på tv-kanalen MTV, ser da også frem til at stå på en scene og synge igen.

LÆS OGSÅ: Se hvordan dansekollegaerne raser over Besirs farvel

- Jeg glæder mig sindssygt meget til at komme ud at spille igen. Men meget er ændret i musikbranchen, så det bliver spændende at se, hvordan det går. Det bliver lidt et eventyr, siger Freya.

De mange år væk fra rampelyset kan betyde, at det ikke er alle, der husker, hvem hun er, erkender sangerinden.

- Jeg har været meget opmærksom på, at jeg ikke kan forvente den massive opbakning fra starten, jeg fik dengang. Der er mange flere artister om buddet i dag, og det er sværere at skabe en hype, siger Freya.

LÆS OGSÅ: Verdens mest nuttede babyræv døden nær, men så sker dette...

Sangerinden tager det dog roligt. De 10 års ekstra livserfaring har nemlig gjort hende bedre rustet til at klare de mange udfordringer.

- Jeg har mere selvtillid og hviler mere i mig selv i dag end jeg gjorde dengang. Så jeg vil i højere grad nyde det nu og være bedre til at vende de negative ting, siger Freya, der også er blevet mor i mellemtiden.

Freya skal optræde til MTV EMA preparty den 4. november i Vega. Her vil hun synge sin nye single "Into the fire".

LÆS OGSÅ: Stjerne-sangerinde holdt øje med Medina

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close