Nyheder10. marts 2014

Dansk sangerinde frygter tiden efter sin debut

Karen Marie Ørsted er melankolsk allerede før sin første pladeudgivelse
Sangfuglen kommer ikke til at mangle penge i den kommende tid
Sangfuglen kommer ikke til at mangle penge i den kommende tid
 (Foto: All Over Press)Man har kun én debut. Den sandhed er netop gået op for sangerinden Karen Marie Ørsted, bedre kendt som MØ.

Det himmelstormende pop-fænomen er faktisk lidt trist forud for sin første pladeudgivelse 10. marts.

Melankolien har meldt sin ankomst netop samme morgen, fortæller Karen Marie Ørsted, da Newspaq møder hende på hendes danske pladeselskab i København.

- Det er sådan lidt en følelse af, at "det var så det". Jeg har ligesom gået og bygget op i så lang tid, og der har været så meget snak. Så kommer pladen endelig, og så er det jo i virkeligheden bare en plade ligesom alle andre plader, konstaterer Karen Marie Ørsted.

- Det er sgu lidt melankolsk - en slags preudgivelses-melankoli kan man vel kalde det, siger hun.

LÆS OGSÅ: HØR MEDINAS NYE SINGLE HER

Lige siden hun var en lille pige, har Karen Marie Ørsted drømt om en dag at få lov at leve af at lave musik. Rejsen frem mod at realisere den drøm startede, da hun i 2012 lagde singlen "Maiden" ud på YouTube under kunstnernavnet MØ.

Det var her producer Ronnie Vindahl opdagede MØ's talent og unikke lyd og indledte et samarbejde med den håbefulde kunstner. Siden da har MØ været "talk of the town" og hendes debutalbum "No Mythologies to Follow" er ventet med længsel af både fans og anmeldere.

- Pladeudgivelsen binder ligesom sløjfen på det sidste halvandet år, der bare har været den vildeste, bedste og mest intense tid i mit liv!
Så der skal rimelig meget til at toppe det, når forløsningen (pladen red.) endelig kommer. Det er en nok slags antiklimaks, fortæller Karen Marie Ørsted.

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/55f76c5314884fdaadfd0478cf2d6cca.jpg


Mon ikke MØ beholder sin popularitet efter pladeudgivelsen? Det ser i hvert fald ud som om, fansene elsker hende (Foto: Karen Marie Ørsted, facebook)

LÆS OGSÅ: DER KOMMER IKKE FLERE PLADER FRA INFERNAL

Det har heller ikke været nemt for for den ambitiøse sangerinde og musiker at få gjort pladen færdig. Frem til allersidste øjeblik producerede MØ stadig nye numre og arbejdede i døgndrift for at få de sidste nye scores med.

- Vi tourede rundt på det tidspunkt og blev derfor simpelthen nødt til at øve de nye numre til koncerterne. Det er sgu live!, siger Karen Marie Ørsted og fortæller, hvordan de sidste sange er indspillet på diverse hotelværelser verden over.

- Jeg har det bare sådan: Nu har jeg fået den her chance, og så er jeg fucking nødt til at give den hele armen, siger hun.

LÆS OGSÅ: AMERIKANSK SANGERINDE MED I DANSK GRAND PRIX

Med debutudgivelsen lige om hjørnet og et mere end hektisk halvandet år bag sig, vil det være velfortjent for den arbejdsomme kunstner at læne sig tilbage og tage en pause. Det er imidlertid ikke Karen Marie Ørsteds plan.

- I mit hoved er jeg allerede på vej med den næste plade. Det er måske også en måde, jeg prøver at udfylde det der tomrum, der vil være tilbage efter den første udgivelse, siger hun.

- Jeg har bare altid lyst til at overgå mig selv og lave noget, der er endnu bedre, end det jeg lige har lavet, siger Karen Marie Ørsted.
MØ's debutalbum "No Mythologies to Follow" udkommer den 10. marts.

LÆS OGSÅ: LINA TIL X FACTOR-SANGER: DET ER TRIST OG MELANKOLSK

Sponsoreret indhold