Nyheder27. februar 2014

Dansk Oscar-favorit i pengenød

Instruktøren Jushua Oppenheimer mangler penge på trods af stor succes
Joshua Oppenheimer mangler penge til en ny film
Joshua Oppenheimer mangler penge til en ny film
 Foto: All OverI disse dage er der stærkt bud efter den amerikanske, men dansk-boende instruktør Joshua Oppenheimer, der er i Hollywood forud for Oscar-uddelingen den 2. marts.

Han står nemlig bag den roste dokumentar "The Act of Killing", der er nomineret ved den prestigefyldte uddeling, og som ifølge flere eksperter kan have en reel chance for en statuette.

Men selvom han vader i succes, så er det ikke det samme som at vade i penge.

Og til en ny dokumentarfilm, som hans produktionsselskab, Final Cut For Real, står bag, har det derfor været nødvendigt at gå nye veje i forsøget på at skaffe støtte.

- Selv når det går godt, er det svært at finansiere dokumentarfilm. Vi har oplevet en stigende publikums-interesse for vores film - og vi kan mærke, at der - også globalt - er et øget fokus og en interesse for dokumentarfilmen som genre, fortæller producer Signe Byrge Sørensen fra Final Cut For Real.

- Men virkeligheden er, at det ofte er svært at komme helt i mål med sin finansiering - især for film, der beskæftiger sig med komplekse, internationale emner.

Dansk dokumentar vinder Bafta

Ved hjælp af en kampagne på Kickstarter.com prøver holdet bag filmen via crowdfunding at finde penge til filmen. Her kan publikum og interesserede donere et beløb til tilblivelsen af projektet.

- Nu forsøger vi at aktivere publikummet i finansieringsfasen med en Kickstarter-kampagne. Vi behøver deres støtte og hjælp til at færdiggøre denne film, siger hun.

Dokumentarfilmen "Democrazy" er historien om den frygtløse politiker, Antanas Mockus, og hans dedikerede tilhængere.

Sammen med en hær af unge aktivister, bruger han uortodokse metoder som flashmobs og superhelte-kostumer til et frontalangreb på den korrupte politiske elite i det voldelige Colombia.

Den unge aktivist, Katherin Miranda kaster alle kræfter ind i bevægelsen i håbet om en nyt og forbedret land, hvor trusler erstattes af tillid. Men kampen bliver hårdere end forventet.

Det er Andreas M. Dalsgaard, der også har stået bag "Bogotá Change", der instruerer filmen.

Se kampagnen her: https://www.kickstarter.com/projects/1287992000/democrazy

"X Factor"-Lucy mangler også penge

Sponsoreret indhold