Nyheder16. marts 2018

Dansk bokse-legende død

Den danske bokse-legende Jørgen 'Gamle' Hansen blev 74 år
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/joergen-palm-bokse-legende-16032918.jpg
 Foto: All Over Press

Den danske bokse-legende, Jørgen 'Gamle' Hansen er død.

Han blev 74 år.

Familien bekræfter dødsfaldet over for ugebladet TÆT PÅ.

Jørgen Hansen sov ind med hustruen Hanne, datteren Helle og to børnebørn ved sin side.

Jørgen Hansen led de sidste mange år af sit liv af Alzheimers og han var bundet til en kørestol, da han sidste år var med ved gallapremieren på filmen om sit liv, 'Den bedste mand'.

https://imgix.seoghoer.dk/bokse-legende-joergen-hansen.jpg

Mikkel Boe Følsgaard spillede Jørgen Hansen i 'Den bedste mand'. Trods sin fremskredne Alzheimers-sygdom havde Jørgen Hansen ved gallapremieren sidste år kræfterne til fremvise den højre næve, der sendte en perlerække af boksere i drømmeland. (Foto: All Over Press)

Jørgen Hansen, der under sin boksekarriere boede i Skalborg ved Aalborg og oprindelig var uddannet blikkenslager, havde sin storhedstid som bokser i 1970'erne og startfirserrne, inden han stoppede som professionel i 1982.

I 1973 fik let-weltervægteren Jørgen Hansen en kamp mod italienske Bruno Acari om verdensmesterskabet i forbundet World Boxing Council, men italieneren stoppede danskeren før tid.

Men i 1977 lykkedes det for Jørgen Hansen, der på det tidspunkt var 34 år, at vinde EM-titlen. Foran en fyldt Randers Hallen besejrede han italienske Marco Scano.

I alt boksede Jørgen Hansen 12 gange om EM-titlen og vandt de ni.

I to af kampene - i 1980 og 1981 - satte Hansen titlen på spil mod den yngre landsmand Hans Henrik Palm - i begge tilfælde med Jørgen Hansen som vinder.

https://imgix.seoghoer.dk/hansen-elkjaer.jpg

Her er Jørgen Hansen sammen med landsholdsikonet Preben Elkjær, da en anden bokser, Tom Bogs, blev optaget i Hall of Fame i 2007. (Foto: All Over Press)

Undertegnede er født i 1968 og husker bedst Jørgen Hansens fantastiske sejr i EM-kampen den 28. juni 1979 i Weltervægt i Randers Hallen over engelske Dave 'Boy' Green.

Hansen var på det tidspunkt fyldt 36 år, mens Dave 'Boy' Green var 26 og lå helt oppe i toppen af verdensranlisterne i weltervægt.

Unge Green, der så opgøret mod Jørgen 'Gamle' Hansen som en memmelstation inden større kampe ventede, startede kampen som lyn og torden.

I begyndelsen af anden omgang lod Hansen dommeren tælle over sig - angiveligt for at få en pause for englænderens voldsomme slagserier.

Da kamplederen nåede til otte var Hansen på benene, og resten er historie.

Jørgen Hansen udboksede Green og vandt resten af anden omgang.

I tredje omgang fortsatte Jørgen Hansen med at være over Green fra alle vinkler og sendte den unge englænder i gulvet.

Dave 'Boy' Green kom op igen blot for at igen at blive sendt i gulvet af Jørgen Hansen, der virkede som forvandlet i forhold til begyndelsen af kampen.

Det ikoniske ved Hansens sejr og klippet neden for er den engelske speakers lydspor, når han siger direkte til Dave 'Boy' Green, at han havde advaret ham mod Hansens højre hånd, og når han betoner, at 'Jorgen Hansen' er hele 36 år. Han betegner Jørgen 'Gamle' Hansens sejr som en af de mest bemærkelsesværdige i de sidste 30-40 år.

Se med her - Hansens afgørende slag falder cirka fire minutter inde i klippet.

Sponsoreret indhold