Nyheder 5. februar 2018

Familien truet: "Danmark har talent"-deltager trækker sig

Hypnotisøren Martin Castor imponerede forrige lørdag dommerne i "Danmark har talent", men efter han og hans familie er blevet truet, har Martin Castor valgt at trække sig fra programmet
Foto: TV2

"Danmark har talent"-deltageren Martin Castor har valgt at trække sig fra programmet. Det skriver TV 2

42-årige Martin Castor uddyber sin beslutning på Facebook, og begrundelsen er blandt andet, at ham og hans familie er blevet udsat for trusler. 

Efter Martin Castor deltog i "Danmark har talent" kunne Ekstra Bladet afsløre, at TV 2-programmet "Operation X" havde taget ham i at snyde sine klienter, da han arbejdede som clairvoyant. 

Senere afslørede Ekstra Bladet også, at han angiveligt havde svindlet en norsk kvinde for flere tusind kroner, da han udbød et hypnosekursus, som hun aldrig fik. 

Det er på baggrund af disse anklager, som Martin Castor hverken er sigtet eller dømt i, at han nu trækker sig fra "Danmark har talent".

Artiklen fortsætter under Facebook-opslaget: 

- Desværre er der en lille håndfuld der har gjort hvad de kunne for at gøre livet surt for mig og min familie, og gjort et stort nummer ud af en gammel sag. Trusler i indbakken, injurier, og truende kommentarer på Facebook m.m. hører sig ikke hjemme nogen steder. Især ikke når man går efter mine børn! Lad mig endnu engang pointere at jeg IKKE har været sigtet eller dømt ift de 2 sager jeg i den sidste uge har været anklaget for, skriver Martin Castor på sin Facebook-side. 

Martin Castor kunne ses på skærmen lørdag den 27. januar, da han imponerede de fire dommere Peter Frödin, Thomas Buttenschön, Cecilie Lassen og Jarl Friss-Mikkelsen med sine evner inden for psykologisk manipulation.

Og dommerne var ikke blot imponeret. Martin Castor fik oveinkøbet Jarl Friss-Mikkelsen til at trykke på den såkaldte "guldknap", som betyder, at Martin bliver sendt direkte til programmets live shows, der starter den 10. marts.

Men det var faktisk ikke første gang, at Martin optrådte på skærmen i de danske stuer. Det skrev Ekstra Bladet

I 2008 kunne han ses i TV2-programmet "Operation X - De falske åndemagere", men dog for noget helt andet end sit talent for hypnose.

Dengang hed han ikke Martin Castor, men Martin Hulbæk, og han blev konfronteret af Morten Spiegelhauer, der afslørede, at Martin Hulbæk gentagne gange havde snydt sine klienter, mens han arbejdede som clairvoyant.

"Operation X" havde ved hjælp af skjult kamera dokumenteret, at Martin allerede havde oplysninger om sine klienter, inden de kom for at få viden om afdøde familiemedlemmer. Martin havde søgt oplysninger om klienterne på internettet, og derefter tog han dyre domme for sit arbejde som clairvoyant. 

Der var ikke længere tvivl om Martins svindel, efter "Operation X" havde oprettet falske informationer og fiktive personer, som Martin derefter fortalte om til sine klienter.

I dag, 10 år senere, var Martin, nu under navnet Castor, med i TV2-programmet "Danmark har talent", og TV2 bekræftede overfor Ekstra Bladet, at der var tale om den selv samme Martin.

TV2 så ikke noget problematisk i, at Martin deltog i programmet.

- Martin Castor er hverken dømt eller sigtet for at have svindlet i den pågældende sag. Han arbejder ikke længere som cliarvoyant, ligesom han i "Danmark har talent" stiller op med hypnose som underholdning og ikke clairvoyance. I "Danmark har talent" vil vi gerne give alle folk en chance, og da den pågældende sag er 10 år gammel, vurderer vi ikke, at den skal være hindring for en optræden i et underholdningsshow indenfor et anderledes felt, sagde underholdningsredaktør på TV2, Thomas Richard Strøbech, dengang til Ekstra Bladet

Martin Castor nævnte allerede selv sin fortid, da han var til den første casting.

Se Martin i "Danmark har talent" her:

Sponsoreret indhold