Nyheder 30. januar 2018

"Danmark har talent"-deltager blev afsløret i svindel af "Operation X"

Martin optrådte med hypnose i lørdags og fik "guldknappen" af Jarl. Men det er ikke første gang, at 42-årige Martin har været på skærmen
Foto: TV2

I lørdagsprogrammet "Danmark har talent" kæmper forskellige danskere om at vinde 250.000 kroner for lige netop deres talent.

Og blandt dem er 42-årige Martin Castor, som optræder med hypnose, blevet udvalgt til at kæmpe om den eftertragtede præmie i TV2-programmet.

Martin Castor kunne ses på skærmen i lørdags, da han imponerede de fire dommere Peter Frödin, Thomas Buttenschön, Cecilie Lassen og Jarl Friss-Mikkelsen.

Og dommerne var ikke blot imponeret. Martin Castor fik oveinkøbet Jarl Friss-Mikkelsen til at trykke på den såkaldte "guldknap", som betyder, at Martin bliver sendt direkte til programmets live shows.

Men det er faktisk ikke første gang, at Martin optræder på skærmen i de danske stuer. Det skriver Ekstra Bladet

I 2008 kunne han ses i TV2-programmet "Operation X - De falske åndemagere", men dog for noget helt andet end sit talent for hypnose.

Dengang hed han ikke Martin Castor, men Martin Hulbæk, og han blev konfronteret af Morten Spiegelhauer, der afslørede, at Martin Hulbæk gentagne gange havde snydt sine klienter, mens han arbejdede som clairvoyant.

"Operation X" havde ved hjælp af skjult kamera dokumenteret, at Martin allerede havde oplysninger om dine klienter, inden de kom for at få viden om afdøde familiemedlemmer. Martin havde søgt oplysninger om klienterne på internettet, og derefter tog han dyre domme for sit arbejde som clairvoyant. 

Der var ikke længere tvivl om Martins svindel, efter "Operation X" havde oprettet falske informationer og fiktive personer, som Martin derefter fortalte om til sine klienter.

I dag, 10 år senere, er Martin, nu under navnet Castor, med i TV2-programmet "Danmark har talent", og TV2 bekræfter overfor Ekstra Bladet, at der er tale om den selv samme Martin.

TV2 ser ikke noget problematisk i, at Martin deltager i programmet.

- Martin Castor er hverken dømt eller sigtet for at have svindlet i den pågældende sag. Han arbejder ikke længere som cliarvoyant, ligesom han i "Danmark har talent" stiller op med hypnose som underholdning og ikke claircoyance. I "Danmark har talent" vil vi gerne give alle folk en chance, og da den pågældende sag er 10 år gammel, vurderer vi ikke, at den skal være hindring for en optræden i et underholdningsshow indenfor et anderledes felt, siger underholdningsredaktør på TV2, Thomas Richard Strøbech, til Ekstra Bladet

Martin Castor nævnte allerede selv sin fortid, da han var til den første casting.

"Danmark har talent"-live shows, som Martin Castor er gået direkte videre til, starter 10. marts.

Se Martin i "Danmark har talent" her:

 

Sponsoreret indhold