Nyheder 29. september 2016

Kom med til træning: Dagen før dansegulvet

SE og HØR har været til VMD-træning med danseparret Julie Berthelsen og Marc Christensen.
Foto: Claus Poulsen

Sved, smil og snurren rundt.

Dagen før Danmarks mest populære dansegulv igen bliver fyldt op med laksko og pallietkjoler, kommer parrene helt ned på gulvet, når en begynder at puste efter en pause. Dansen skal nemlig tages om igen, igen og igen.

- Vi skal danse jive, og det er derfor jeg er så rød i krydderen. Den er lidt strengere på kondien, og det var godt, at det ikke var den første dans. Ellers havde jeg fået en skade, griner Julie Berthelsen, da musikken på ghettoblasteren slutter for i aften.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Eventyrkjolen på sangerinden er skiftet ud med en sort T-shirt og træningsbukser, og man skal lytte længe efter klapsalverne i det guldbelagte studie, der ellers byder op til fest fredag efter fredag. Den eneste lyd, der indtager rummet, er blot parrets udbrud eller grin, når et trin skal tages om igen.

- Det svære ved jiven er farten. Jeg synes, at cha-cha-chaen gik rigtigt hurtigt, og så var der en hårdhed i tangoen. Og nu er man igen meget let på fødderne. Det har været superudfordrende, kommer fra det let forpustet fra Julie.

- Vi har lagt en vis pres på os selv, hvad vi skal leve op til i morgen aften. Man vil jo ikke gå ud i morgen, og så alt det gode, som vi lavede sidst og har bygget op, pludselig er væk igen, forklarer prof-dansen Marc Mariboe Christensen.

Danseparret vandt nemlig sidste fredag med en triumferende tango. Og at slutte aftenen på toppen af pointtavlen, er bestemt ikke noget, man skal tage forgivet.

- Den bedste version af vores tango, var der, hvor vi var på foran dommerne. Og det er en oplevelse, som vi vil tage med og nyde og huske hele aftenen. Dagen efter var det en ny dans og en ny uge, lyder det fra Julie.

- Da vi stod sidste mandag, var jeg godt nok nervøs, for jeg vidste slet ikke, hvordan det ville komme til at gå. Det er svært at gå fra cha-cha-cha til tango. Det er en rigtig svær forvandling. Men Julie er ekstrem pligtopfyldende. Det er lige meget om, at hun kun har sovet i tre timer i interval. Hun kommer og møder frisk op til træning, lyder det stolt fra Marc.

Ingen hyggetider og caféture

Jive-bevægelserne bredte sig hurtigt ud på gulvet i takt til musikken, da Julie og Marc tidligere på aften spjættede rundt både med arme og ben. Men at hoppe rundt på Danmarks mest sete dansegulv er langt fra en leg.

- Det har været lidt en udfordring for mig at få kalenderen til at gå op med flytning og med børn i nye daginstitutioner og så det her. Lige da vi begyndte træningen, stod vi mellem papkasser og mig med Sia på armen, ler Julie ved tanken om sin første dansetime.

- Desuden har der været nogle forhindringer, som man selv skulle over, fordi man havde nogle meget høje krav til sig selv som sangerinde og artist. Man skal lige acceptere, at man ikke kan blive god til det på en uge, erkender den 37-årige sangerinde og nydanser.

- Vi har ikke trænet max-timerne af, hvad vi må træne. Vi har ikke haft tiden. Det har ikke været kvantitet men kvalitet til træningen, fortæller Marc Mariboe Christensen.

- Ja, vi mangler lidt nogle hyggetider og caféture, udbryder Julie med et smil.

Foto: Claus Poulsen

Danseparret indtog førstepladsen i sidste uges Vild med Dans med denne dramatiske tango. Foto: Claus Poulsen.

Sponsoreret indhold