Nyheder9. april 2015

Coster-Waldau inviterer unge stjerner i spa

Den danske skuespiller var populær hos de to nye skuespillerinder på ’Games of Thrones’
Nikolaj Coster-Waldau er slået igennem på den internationale scene i "Game of Thrones"
Nikolaj Coster-Waldau er slået igennem på den internationale scene i "Game of Thrones"
 Foto: All Over Press



Gennem fire sæsoner har den danske skuespiller Nikolaj Coster-Waldau fyldt rollen Jaime Lannister i den voldsomt populære tv-serie Game of Thrones, og når seriens femte sæson natten til mandag dansk tid har premiere, er danskeren igen at finde på rollelisten.

Det gør ham til en af veteranerne i showet, hvor flere hovedrolleindehavere undervejs har mistet livet i serien.

Veteranrollen tager han i den grad på sig. Det fortæller to af seriens nye ansigter, skuespillerinderne Jessica Henwick og Rosabell Laurenti Sellers, der spiller Sand-søstrene i femte sæson af Game of Thrones.

LÆS OGSÅ: Så meget tjener Coster-Waldau

Nikolaj Coster-Waldau har nemlig taget sig godt af dem og vist et stort overskud overfor stjernefrøene, der kom på hårdt arbejde under optagelserne.

- Vi filmede udenfor med bare tæer og små kjoler i november måned, og træningen var virkelig hård, så vi var helt smadrede bagefter. Det var jo seks timer om dagen, hvor vi øvede slåskampe, at skyde til måls og styrketræning, fortæller Jessica Henwick, der spiller Nymeria Sand i serien.

LÆS OGSÅ: Coster-Waldau: Forfærdet over at datteren røg

Det hårde arbejde under optagelserne, der foregik i Sevilla i Spanien, blev de dog i den grad belønnet for af Coster-Waldau, afslører hun.

- Vi havde en stor kampscene i serien, der var virkelig udmattende, og bagefter sendte Nikolaj os i spa. Han organiserede det hele for os i det her spa i Sevilla, og det er altså ikke sådan noget, folk normalt ville gøre, fortæller hun.

LÆS OGSÅ: Coster-Waldau: Min stædighed har givet bonus

I det hele taget opfører Coster-Waldau sig ikke helt som den superstjerne, han er, mener skuespillerinderne, der lagde mærke til hvor afslappet danskeren tog det, når fans krævede hans opmærksomhed mellem optagelserne.

- Der var nogle af skuespillerne, der ikke kunne gå rundt udenfor, og de måtte blive flyttet til andre hoteller, fordi der var så mange fans. Men Nikolaj var virkelig cool omkring det. Vi kom hjem fra optagelser til vores hotel klokken 4 om morgenen, men alligevel gik han ud og begyndte at skrive autografer til de mange fans, der stod og ventede på ham, fortæller Rosabell Laurenti Sellers, der spiller Tyene Sand.

Femte sæson af Game of Thrones har i Danmark premiere på HBO Nordic natten mellem den 12. og 13. april.

Sponsoreret indhold