Nyheder9. februar 2010

Conrad Murray: Nægter sig skyldig

Retssagen, hvor Michael Jacksons læge er anklaget for uagtsomt manddrab, er startet i Los Angeles
Uden for retssalen er masser af Michael Jackson-fans samlet, mens lægen Conrad Murray
Uden for retssalen er masser af Michael Jackson-fans samlet, mens lægen Conrad Murray
 indsat

Popstjernen Michael Jacksons læge, Conrad Murray, er anklaget for uagtsomt manddrab, oplyser anklagemyndigheden.

Murray erklærer sig ikke-skyldig. Han risikerer op til fire års fængsel, hvis han kendes skyldig i at have forårsaget Jacksons død.

En tætpakket retssal i Los Angeles fik læst anklagen højt. Murray erklærede sig gennem sin forsvarsadvokat ikke-skyldig i anklagen, oplyser nyheds­bureauet AFP. Til stede i retslokalet var også Michael Jacksons forældre og nogle af hans brødre.

Straks efter popstjernens tragiske død 25. juni sidste år, begyndte flere medier og politiet at undersøge muligheden for, at Michael Jackson var blevet overmedicineret. Og han relativt nye læge blev straks centrum for undersøgelserne.

Efter at retsmedicinere udelukkede, at Jackson kunne have taget sit eget liv med en overdosis den 25. juni sidste år, blev undersøgelserne fra politiet intensiveret.

Murray, der var Jacksons livlæge, har indrømmet, at han efterlod Jackson alene påvirket af Propofol. Midlet bruges som et bedøvelsesmiddel til kirurgiske patienter.

Murray har oplyst, at han gennem seks uger gav Michael Jackson Propofol, mens den amerikanske popstjerne trænede for at være klar til sit musikalske comeback i Storbritannien sidste sommer.

Jackson havde på det tidspunkt klaget til sin læge over, at han led af søvnløshed.

Murray har oplyst, at Michael Jackson insisterede på at få medicinen. Den blev indtaget som en mælkeagtig drik.

Conrad Murray kan ikke siges at have et motiv til at slå Jackson ihjel. Han fik den klækkelige hyre af 180.000 dollars om måneden for at være popstjernens livlæge - det svarer til 800.000 kr.

Herunder kan du se, hvordan CNN udlagde oplysningerne om Dr. Conrad Murray kort efter Michael Jacksons død.



Sponsoreret indhold