Nyheder28. januar 2017

Claudia Rex: Angst og OCD tog over

I størstedelen af Claudia Rex’ 30 år lange liv har hun lidt af angst og OCD. Nu står hun og en række andre kendte danskere frem på Kanal 4, og fortæller om deres psykiske lidelser
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sd000.jpg
 (Foto: Kanal 4/Krestine Havemann)

De første tegn på OCD opstod, allerede da Claudia Rex var fem år. De mange tanker blev neutraliseret ved hjælp af en række tvangshandlinger.

– Det var den måde, jeg spiste på, den måde, jeg trak vejret på, den måde, jeg kiggede på. Alle mulige fysiske handlinger, jeg skulle lave for at undgå, at noget forfærdeligt skulle ske, fortæller hun i programmet ”Slip angsten – sig det højt”.

Tvangen tog så meget over, at selv hendes vejrtrækning skulle kontrolleres.

- Jeg har haft noget vejrtrækning, hvor jeg skulle presse mine lunger på sådan en meget speciel måde, jeg har skullet holde mit vejr, indtil jeg næsten besvimede, jeg skulle lave nogle tics med strubehovedet. Jeg har skullet blinke og spænde øjnene på en speciel måde, mens jeg kiggede et bestemt sted, siger den "Vild med dans"-danserinden.

Selv om Claudia godt kunne se, at tankerne var irrationelle, turde hun ikke løbe risikoen at lade være. Omkostningen var for stor.

– Hvis jeg ikke fik udført mineritualer, var jeg helt sikker på, at mine forældre ville dø. Der er nogle dæmoner inde i hjernen, der overbeviser dig om, at det kan gøre nogen syg eller gøre nogen ondt, hvis man ikke har en masse ritualer og udfører dem for at undgå det, forklarer hun i programmet.

Claudia Rex har ikke deltaget i TV2’s fredagsbal, siden hun blev nummer to med Johannes Nymark i 2014.

– Det sidste år jeg lavede ”Vild med dans”, fyldte OCD’en ekstremt meget, fortæller hun.

Programmet ”Slip angsten – sig det højt” kan ses på Kanal 4 mandag til torsdag kl. 21 i uge 5, hvor bl.a. Mascha Vang og Nanna Lüders også fortæller om deres psykiske lidelser.

Sponsoreret indhold