Nyheder30. december 2016

Christopher på kanten: Jeg er nødt til at tage springet

Den unge popkomet frygter at fortryde noget, han ikke har gjort, og det er han blevet meget mere bevidst om.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sommer_i_tivoli_0.jpg

For få uger siden måtte den 24-årige sanger Christopher modvilligt lægge sig under kniven.

Det, han i første omgang afskrev som en mild irritation af stemmen, der nok ville gå væk igen, viste sig at være en kraftig overanstrengelse, der havde resulteret i en polyp, der skulle opereres væk. En simpel operation, men alligevel et indgreb, der satte mange tanker i gang hos popdarlingen.

- Det har været lidt hardcore, for at være ærlig. Efter jeg har fået min stemme tilbage, har jeg virkelig tænkt over hvor heldig, jeg egentlig er. Den er jo et dyrebart værktøj for mig, fortæller Christopher, der i bagklogskabens klare lys godt kan se, hvorfor det gik galt.

- Jeg har kørt dobbeltjob og triplejob, hvor jeg har spillet flere steder på en aften. Og det er slut fra nu af, siger sangeren.

Operationen - og ikke mindst tiden efter, hvor sangeren i en uge ikke måtte åbne munden for så meget som at rømme sig - har nemlig været en øjenåbner.

For Christopher har det nemlig betydet, at han er blevet endnu mere bevidst om, hvor vigtigt det er, at han griber de muligheder, der byder sig for ham - både når det gælder hans musik, muligheden for at gøre karriere i udlandet og ikke mindst i hans forhold.

Det udtrykker han i singlen "Free Fall", der udkommer den 30. december.

- Sangen handler om at stå på kanten af noget, man ikke ved, hvad er, men at man er bevidst om, at hvis man ikke tager chancen, så finder man aldrig ud af det, siger han.

- Det kan jo for eksempel være at prøve at gå efter det internationale gennembrud. Men hvad ville der ske, hvis man tog et halvt år til Asien? Og så er det noget med at kigge på sin partner og tænke, "Okay, vi er 25, skal vi ikke bare sige, at det er fuldstændigt uundgåeligt, at vi går fra hinanden, og så bare satse det hele?". Det kan også være beslutningen om, hvorvidt man skal have børn.

Billeder af Christopher (med og uden kærester)

Det er store tanker for den unge sanger, der i mere end to år har par med modellen Cecilie Haugaard.

- Jeg har aldrig sagt sådan noget til nogen før, så det er også et stort spring, som er ret skræmmende, sådan at binde sig 100 procent til en anden person, men man er nødt til at turde tage springet, siger sangeren.

At det er sådan nogle tanker, der fylder for ham, må uundgåeligt komme til udtryk i hans musik, mener han.

- Når man er i starten af 20'erne, står man overfor en række valg, der påvirker resten af ens liv. Det er skide skræmmende. De temaer giver dybere sange end bare "hvad så, hvad skal du i aften", siger han.

Selv om der er mange svære valg, er én ting helt sikkert for sangeren. Musikken bliver hans levevej resten af livet.

- Jeg er jo bare så sindssygt heldig, at jeg har en passion, og at jeg på intet tidspunkt har været i tvivl om hvad, jeg skulle. Jeg kan lave det, der gør mig allermest glad for evigt, siger han.

Sangeren har også indspillet en musikvideo til "Free Fall", og den kan ses her:

/ritzau/FOKUS

Sponsoreret indhold