Charlotte Fich: Man skal give slip på sine børn

55-årige Charlotte Fich er aktuel i TV2 Charlies ”Mercur”.

55-årige Charlotte Fich er aktuel i TV2 Charlies ”Mercur”.

(Foto: Dan Mariegaard)

Skuespillerinden Charlotte Fich har optrådt som stærke karakterer i serier som ”TAXA”, ”Rejseholdet” og altså nu den historiske fortælling om Radio Mercur i rollen som den borgerlige enke Lily Irsinger.

Og netop karakteren Lily, mener Charlotte Fich, viser en interessant problemstilling.

– Lily kommer ud af en rig familie. Hun har masser af penge. Og hun har sin elskede søn Jan (spillet af Jon Lange, red.), som hun forguder. Så hun bliver medinvester af hans gode idé, Radio Mercur, fortæller den 55-årige tidligere "Vild med dans"-deltager til SE og HØR.

– Som mor vil man gerne dele den erfaring, man har, med sine børn. Men børnene skal jo selv tage et initiativ, og så skal forældrene komme og anerkende dem for det initiativ og sige, hvor er du god, at du har tænkt sådan. Børnene skal selv blive voksne og selvstændige. Det er en interessant forældrekonflikt, siger Charlotte Fich, der har været gift med filminstruktør Per Fly i 17 år.

Selv er hun mor til 17-årige Aksel og 22-årige Anton, hvor Aksel stadig bor hjemme. 

– Børn skal jo skabe deres egen identitet. Hvis de kun gør, som mor har sagt, kan man heller ikke anerkende dem for noget, lyder det fra "Mercur"-skuespillerinden. 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close