Nyheder29. marts 2017

Charlotte Fich: Jeg ville være blikkenslager

Som ung brød "Mercur"-aktuelle Charlotte Fich med normerne – og lirkede vandlåse, løb om kap og lagde brosten med drengene
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/char01.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Vi kender hende som den benhårde drabschef Ingrid Dahl i ”Rejseholdet” eller lige nu som rigmandsenke i Charlie-hittet ”Mercur”.

Men før Charlotte Fich stod på scenen eller fyrede skudsalver af på skærmen, havde hun både hænder og hoved dybt begravet i værktøjskassen.

Som ung havde den 55-årige skuespillerinde som en af de eneste piger på sin årgang således valgt at gå på teknisk skole.

– Min mission, da jeg var ung, var at gøre op med, hvad der var kvindefag og mandefag. Så jeg valgte at starte på EFG – byg og anlæg, afslører Charlotte Fich og åbenbarer, at uddannelsen er, hvad der svarer til teknisk skole i dag.

– Det var fag som blikkenslager, tømrer og brolægger. Og på hele den årgang var der over hundrede, men måske kun otte piger, fortæller ”Mercur”-skuespillerinden, der altså har været mere end vant til at smøge ærmerne op og få olie på fingrene.

- Vi ville ligesom bevise, at det kunne vi også. Så vi skulle kæmpe med drengene, hvem der kunne lave flest armbøjninger, og hvem kunne løbe hurtigst. Det gjorde jeg en dyd ud af, røber Charlotte Fich for SE og HØR.

Den tidligere "Vild med dans"-deltager færdiggjorde dog ikke uddannelsen og droppede karrieren som blikkenslager.

– Jeg lod det hurtigt ligge, da jeg kom i tanke om, at de rør, man arbejdede med som blikkenslager, skulle ligesom ende ud i en kloak. Der gik det op for mig, at jeg ikke ville ofre mit liv for kvindebevægelsesting, ler hun.

Sponsoreret indhold