Cecilie Hother taler ud om frygtet hormonsygdom

Cecilie Hother fortæller, at hun som helt ung oplevede en mand onanere foran hende.

Cecilie Hother fortæller, at hun som helt ung oplevede en mand onanere foran hende.

(Foto: All Over Press)

Den charmerende TV-vært Cecilie Hother har i årevis gemt på en hemmelighed. Hun lider af hormonforstyrrelsen PCO, der giver skægvækst. Nu åbner hun en klinik, der skal hjælpe andre med sygdommen og taler derfor ud for første gang om det tabubelagte emne.

- Jeg får næsten tårer i øjnene ved bare at sige det højt, men sådan gjorde jeg i mange år. Det rører bare så meget ved ens selvværd, at man slet ikke forstår det. Der er ikke noget bedre og mere maskulint end en mand, der står med barberskum i ansigtet og barberer sig. Det er det mest maskuline for mig, ever, og derfor har jeg selv nu svært ved at være åben omkring, at jeg selv begyndte mine morgener på samme måde, siger Cecilie Hother i et ærligt interview med Alt for Damerne.

Den tidligere ”Vild med dans”-vinder lever af at stå foran et kamera, og det har gjort det endnu sværere at håndtere sygdommen, for hvad hvis nogen optager hår?

- Når du lever af dit ansigt, bliver du pludselig ekstra skrøbelig og fokuseret, fordi du har et kamera i hovedet meget af tiden, fortæller Cecilie Hother, der gennem årene har brugt 100.000 kroner på behandlinger.

Som 13-årig opdagede TV 2-personligheden mørke hår i ansigtet, men sygdommen blev først konstateret da Hother midt i 20’erne gik til gynækolog efter menstruationen var udeblevet et helt år.

PCO, der står for Polycystisk ovariesyndrom, rammer mellem 5 og 10 procent af kvinderne i Danmark.   

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close