Nyheder 31. januar 2017

Caroline Fleming: Drama om arvegodset

Midt i sorgen efter lensbaron Niels Iuel-Brockdorffs død må familien klamre sig til håbet om, at Caroline Flemings rige eksmand vil redde Valdemars Slot for sin søns skyld.
(Foto: Dan Mariegaard)

Arven efter lensbaron Niels Krabbe Iuel-Brockdorff springer en generation over og lader Caroline Fleming stå uden sit elskede barndomshjem, Valdemars Slot, efter faderens død i fredags.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Planen er, at Carolines ældste søn, 12-årige Alexander, skal overtage driften af slottet med tiden og dermed sørge for, at de berømte bygninger fortsat er i familiens eje – som de har været siden 1677.

Sådan har det været tanken, lige siden lensbaronen købte sit slot tilbage fra Caroline Fleming i 2011 for 52 millioner kr.

I forbindelse med det indkøb stiftede han selskabet Valdemars Slot Gods A/S og indsatte familiemedlemmer i bestyrelsen sammen med Carolines eksmand Rory Fleming, som er far til slotsarvingen Alexander og medlem af en af Englands rigeste familier.

Men det var næppe en del af planen, at den kommende godsejer skulle overtage slottet allerede som 12-årig – og derfor er der stor usikkerhed om den økonomiske fremtid for Valdemars Slot.

Niels Krabbe Iuel-Brockdorffs svære sidste tid blev ikke gjort nemmere af, at Valdemars Slot, som har været i familiens eje siden 1677, også kæmper for at overleve økonomisk. Regnskaberne fra de seneste mange år har vist store røde tal gang på gang, og gælden i de historiske bygninger tårner sig op.

De mange røde tal betyder, at der næppe er meget andet end slottet for Caroline og resten af familien at arve efter lensbaronens død.

– Jeg vil gøre alt for, at mine børn og børnebørn også kan stå her, men det er en meget stejl bakke at klatre, forklarede Caroline Fleming, da hun viste rundt på det enorme slot i TV-programmet ”En stor dag på godset”.

Skal Alexander arve andet end slotsruiner, tyder det på, at det vil kræve en kraftig kapitalindsprøjtning udefra. Og her peger pilen selvfølgelig på Rory Fleming og hans enorme pengetank, hvis den britiske rigmand vil se sin søn som stolt godsejer.

Læs mere om Caroline Fleming i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Sponsoreret indhold