Nyheder5. november 2017

Camilla Lau fra “Herrens veje”: Godt at det tog flere forsøg at blive skuespiller

Camilla Lau kom ikke direkte ind på teaterskolen, men i dag sætter hun pris på modgangen, som har gjort hende til en stærkere person og skuespiller.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20170912-wen-camilla-lau-9.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

I ”Herrens veje” spiller hun Amira, der kommer i lidt for tæt kontakt med sin kærestes bedste ven Christian. I virkelighedens verden hedder hun Camilla Lau, er frisk fra Statens Teaterskole og helt vild med at kunne kalde sig skuespiller.

Men vejen dertil var ikke helt ryddet for småsten og bump.

– Jeg blev færdig sidste år fra Statens Teaterskole, hvor jeg gik i klasse med Morten (August i ”Herrens veje”, red.). Jeg gik nogle klasser under Joachim Fjelstrup, som også medvirker. Jeg var nyuddannet og kom direkte ud i det her job. Det var ret overvældende, for det er stort og heldigt bare at få et job, og det skal man prise sig lykkelig for, fortæller Camilla til SE og HØR.

– Nej, jeg kom fandeme ikke lige ind. Overhovedet ikke, udbryder den charmerende kvinde, før hun uddyber:

– Det fik mig ikke til at opgive, for det er meget godt for mig, at jeg ikke lige flækker ting i første hug. Det er godt lige at få en kærlig flad en gang imellem – at få et realitytjek. Jeg kom videre på nogle af teaterskolerne første gang, og dengang vidste jeg slet ikke, hvad det var. Jeg havde bare læst på nettet, at så gør man sådan og sådan. Året efter kom jeg heller ikke ind. Jeg har aldrig følt mig ovenpå eller som et naturtalent, men efter første forsøg kan jeg huske, at jeg tænkte, at det var lettere, end jeg troede, det var. Og så fik jeg bare verdens største flade, fordi jeg slet ikke havde øvet, afslører Camilla Lau.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/herrens-veje_0.jpg
 Foto: Kaspar Wenstrup
Camilla måtte søge flere gange, før hun fik lov til at uddanne sig til skuespiller. For et år siden blev hun færdig, og i dag arbejder hun sammen med bl.a. Adam Price og Lars Mikkelsen. (Foto: Kaspar Wenstrup)

[node:aller-related-content:1]

Et perfekt talerør

At hun skulle ende i en stor satsning på Danmarks Radio, var der nok ikke mange, der havde troet på, hvis de havde set en ung udgave af hende på Eventyrteatret.

Dengang var Camilla nemlig alt for genert til at stille sig frem på scenen og sige sine replikker.

– Jeg var vildt genert, da jeg var lille. Altså, jeg var virkelig genert, men da jeg var lille, elskede jeg, når folk fortalte historier. Det kunne være rigtige eventyr, men det kunne også bare være en historie om, at man lige havde været nede i Netto. Jeg blev bjergtaget af folk, som fortalte godt og oplevede store ting i bittesmå situationer. Det syntes jeg var spændende, og jeg ville så gerne kunne det samme, husker skuespilleren med de dansk-tunesiske rødder.

– Jeg kom på Eventyrteatret, da jeg var 11 år. Jeg var alt for genert til at komme med i forestillingerne, og jeg gik kun til optagelsesprøve på én af dem, men jeg kom ikke med. Det gjorde dog noget rigtig godt for mig. Nogle år senere tog jeg på højskole i Silkeborg, og der besluttede jeg, at jeg ville søge ind på skuespillerskolen. Jeg kunne mærke, at det var et ret godt talerør for mig – jeg læser og skriver meget, men jeg har for meget krudt i røven til, at jeg kan blive ved med at sidde stille. Jeg kan godt lide at komme op og eksekvere ting, siger hun.

Hør Camilla Lau fortælle om tro og overtro i videoen herunder

Videoen til denne artikel er efterfølgende fjernet fra YouTube

Sponsoreret indhold