”Cafe Hack”s Søren Dahl: Hård fyring

Søren Dahl.

Søren Dahl.

(Foto: Peter Grosen)

Man kan godt sige, at alt igen er faldet i ”Hack” for Søren Dahl. Den populære radiovært har rejst sig, efter at Danmarks Radio i februar lukkede hans ugentlige program, ”Café Hack”.

Nu er han atter i gang med programmet, der sendes på You- See under titlen ”Dahl på Hack”, og det har gjort ham i ekstra godt humør.

- Jamen det er en fest, og vi er mere glade for at lave programmet nu. Vi har fuldstændig kunstnerisk frihed, så vi kan bruge mere tid på at tale med vores gæster og gå i dybden, så det kan ikke være bedre. Og alle vil gerne være med, selv om det nu sendes på YouSee og ikke DR. Der er ikke én, der har sagt nej til at medvirke, og det er jeg taknemmelig for, fortæller Søren Dahl til SE og HØR.

Krisen begyndte, da Danmarks Radio i februar besluttede at lukke det populære radioprogram. 

Det skete, fordi det kom frem, at Søren Dahl og hans makker gennem mange år, Kristian Borregaard, havde fået penge fra lokale firmaer og foreninger for at sende ”Café Hack” fra forskellige steder i landet.

Det skulle være for at dække de ekstra udgifter, der var forbundet med sendingen. 

- Vi har stadig en sag kørende mod Danmarks Radio, så derfor vil jeg ikke gå i detaljer. Men jeg kan sige så meget, at jeg har en stærk familie og nogle gode venner, og det var en stor hjælp. Det er i sådan en situation, man finder ud af, hvem ens sande venner er, siger Søren Dahl.

- Mine sønner, Niels på 18 år og Martin på 16 år, var virkelig seje. Og af mine venner var der især to, der var en rigtig stor støtte for mig. Selv om jeg er en ret følsom mand, så er jeg i bund og grund også et positivt menneske. Jeg har lært af Ole Henriksen, at når man udfordres, skal man få det bedste ud af tingene. Og når jeg om morgenen står op, siger jeg til mig selv: ”Vi siger, at det bliver en god dag i dag. Der er mange, der har det meget værre”, lyder det fra 59-årige Søren Dahl.

Mange ville nok gå ned med flaget, hvis de oplevede en fyring, som den Søren Dahl og ”Café Hack” var ude for. Men sådan gik det ikke helt for den nu 59-årige programvært.

- Der gik nogle dage, inden det for alvor gik op for mig, hvad der var sket. Men jeg fik en utrolig støtte. Det var ikke kun fra familie og venner, men også fra lyttere og gæster i programmet, forklarer han. 

Læs mere om Søren Dahl i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu. 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close