BT: Margrethe bad om millionydelse til Alexandra

Ifølge BT anmodede dronning Margrethe statsministeriet om penge til Alexandra, da Alexandra blev skilt fra prins Joachim.

Ifølge BT anmodede dronning Margrethe statsministeriet om penge til Alexandra, da Alexandra blev skilt fra prins Joachim.

Foto: Billed BladetDet var ifølgeBT, Dronning Margrethe selv, der bad om en årlig millionbetaling til grevinde Alexandra, da hun for over ti år siden skulle skilles fra prins Joachim.

Det skriver avisen søndag.

Alexandra får hvert 2,3 millioner kroner af de danske skatteydere.

LÆS OGSÅ: Alexandra: - Sådan er mit forhold til Margrethe

Officielt var det daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen, der foreslog en fast årlig betaling øremærket til Alexandra, så hun efter skilsmissen ikke behøvede forsørge sig selv eller få penge fra kongehuset. Men i virkeligheden var det kongehuset med dronning Margrethe i spidsen, der ønskede, at skatteyderne skulle finansiere Alexandra efter skilsmissen. Det fremgår af et dokument, der viser, at kongehuset sendte et hemmeligtstemplet brev til embedsmænd i Statsministeriet dagen før Alexandra og Joachims separation 22. september 2004, skriver BT.

Dokumentet, som er i BTs besiddelse, kommer fra forfatter Trine Villemann.

Hun er medlem af Facebookgruppen "Smid grevinden af finansloven" og har modtaget dokumentet, da hun anmodede om aktindsigt i Alexandras årpenge i statsministeriet.

Trine Villemann skriver på sin Facebookprofil:

- Mange mener nok at det ikke er verdens største sag at dronning Margrethe fik smurt regningen for sønnens skilsmisse af på de danske skatteydere, men det er altså ikke uvæsentligt at vi har et kongehus og en monark, som uden blusel misbruger spillereglerne i vores folkestyre. Margrethe formåede at få etableret en offentlig lov til at klare forsørgelsen af den ene part i en helt privat skilsmisseaftale mellem to danskere - hvilket hun kun kunne, fordi hun var dronning, skriver Villemann.

LÆS OGSÅ: Så stor er Alexandra og Martins gæld

Hun mener, at Folketinget rodede ved grundloven, da man etablerede den årlige millionbetaling til Alexandra.

- I grundlovens paragraf 11 står der at der KAN tildeles årpenge til medlemmer af kongehuset. Omvendt betyder det, at der ikke kan tildeles årpenge til mennesker, som ikke er medlem af kongehuset. Det problem forudså Margrethe og hendes lejesvende i statsministeriet naturligvs og derfor indføjede man en paragraf i særloven om Alexandras offentlige forsørgelse. Paragraffen siger at Alexandras årpenge overgår fra at være årpenge til at være en statsydelse, hvis hun gifter sig igen - hvilket hun jo gjorde i 2007.Et simpelt flertal i folketinget rodede altså her ved grundloven - og såvidt jeg er informeret skal ændringer i grundloven afgøres ved folkeafstemninger og vedtages med et flertal blandt de stemmeberettigede på mere end 40 procent, skriver Trine Villemann.

Kongehuset har ikke kommenteret artiklen i BT.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close