Nyheder12. juni 2014

Broen vinder titlen som verdens bedste TV-serie

Kim Bodnia og co. blev belønnet med prestigepris ved festival i Monte Carlo
Kim Bodnia og Sofia Helin kan godt være stolte af sig selv
Kim Bodnia og Sofia Helin kan godt være stolte af sig selv
 Foto: Peter GrosenDanske serier har haft deres sejrsgang i udlandet i flere år, og onsdag aften slår DR's serie Broen fast, at danske tv-serier fortsat formår at vinde hjerter i udlandet.

Seriens anden sæson er således vinderen af Den Gyldne Nymfe, som er tv-branchens svar på filmfestivalen i Cannes' mere kendte Guldpalme.

Dermed tager den dansk-svenske serie prisen som verdens bedste tv-serie foran store serier som britiske Downton Abbey og amerikanske House of Cards ved tv-festivalen i Monte-Carlo.

LÆS OGSÅ: Broen III kommer til næste år

Oven i hatten modtager seriens mandlige hovedrolle, Kim Bodnia, prisen som bedste mandlige skuespiller for sin rolle som Martin Rohde i konkurrence med blandt andre amerikanske Kevin Spacey.

Seriens danske producent, Bo Ehrhardt, fra Nimbus Film er stolt over prisen - ikke kun fordi den vækker international interesse.

- Men også fordi det viser, at vi har holdt niveauet i den altid svære sæson to. Stort tillykke til Kim med en meget velfortjent pris og for en fantastisk indsats gennem to sæsoner, siger han i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Kim Bodnia gift i smug

Holdet bag de to første sæsoner er i gang med forberedelserne til en tredje sæson - men det bliver uden den prisvindende Kim Bodnia.

- Med Martin-rollen ude af billedet har vores forfattere genopfundet serien og turdet gå endnu længere med karakterer og plot. Jeg er sikker på, at sæson tre bliver den mest originale sæson hidtil, siger Bo Ehrhardt.

LÆS OGSÅ: Kim Bodnia dukker op på TV-skærmene i USA

Broen har allerede modtaget en række internationale priser - deriblandt Prix Europa - og tv-serien er solgt til flere lande, ligesom der er produceret nye, udenlandske versioner af den dansk-svenske fortælling.

Broen er produceret af Nimbus Film fra Danmark og Filmlance International fra Sverige i samarbejde med tv-stationerne DR, SVT, ZDF og NRK.

LÆS OGSÅ: Kim Bodnia dropper alkohol

Sponsoreret indhold