Nyheder24. april 2014

Brødrene Olsen svigtet af DR: Får ny chance

Duoen optræder i stedet i Klampenborg
Brødrene Olsen
Brødrene Olsen
 Foto: Claus Poulsen
En scenografi til flere hundrede millioner kroner og et seertal, der forventes at gå over i historien.

For Brødrene Olsen bliver det erstattet af grønne træer og hestevrinsk, når de lørdag den 10. maj giver en eksklusiv grand prix-optræden på Klampenborg Galopbane.

De danske grand prix-helte, der nægter at lade sig tryne af DR's afslag, har taget imod tilbuddet om at gå scenen - samme aften - blot 17 kilometer fra DR's store Eurovision-show på Refshaleøen i København.

LÆS OGSÅ: Brødrene Olsen: Rent Anders And

- Vi er jo professionelle musikere, så vi spiller de job, vi får tilbudt. Jeg forstår stadig ikke DR's valg, men nu glæder jeg mig bare til at spille på Galopbanen, siger Jørgen Olsen til Newspaq.

Den folkekære musiker, der sammen med sin bror Niels "Noller" Olsen vandt det Eurovisionens Melodi Grand Prix i 2000 med sangen "Fly on the Wings of Love", havde oprindeligt fået besked fra DR om at "holde grand prix-ugen åben".

Men mindre end tyve dagen inden det store show skal stå i B&W-hallerne på Refshaleøen, sendte DR en utvetydig besked til grand prix-brødrene.

- Da vi modtog de to fribilletter til at komme ind og se showet, vidste vi godt, hvad klokken havde slået. I DR anser de alle kunstnere over 40 for "alderstunge" og undskylder sig med, at de vil "se fremad". Men det er en helt forkert prioritering og virkelig urimeligt, siger Jørgen Olsen.

LÆS OGSÅ: Brødrene Olsen: Sådan undgik vi skilsmisser

Brødrene Olsen er - ud over sidste års vinder Emmelie de Forest og Grethe og Jørgen Ingmann - de eneste danskere, der har præsteret at vinde Eurovisionens Melodi Grand Prix. Og det burde DR være bedre til at værdsætte, mener Jørgen Olsen.

- I lande som Tyskland og England er de meget bedre til at hylde og fejre deres helte. Udlandet kommer til at sætte et stort spørgsmålstegn ved DR's måde at tænke grand prix på, siger han.

Men når alt det er sagt og indignationen har fået sat ord på, så er Jørgen Olsen nu udmærket tilfreds med de nye, grønnere rammer for sin og broderens grand prix-optræden.

- Klampenborg Galopbane er et meget smukt og traditionsrigt sted, og jeg glæder mig til at spille derude. Om vi spiller for 400 millioner eller for 40 mennesker, gør i virkeligheden ingen forskel for os. Det er det samme positive arbejde, vi laver, siger han.

Brødrene Olsen kan opleves lørdag den 10. maj på Klampenborg Galopbane nord for København. En billet til arrangementet, der begynder kl. 18.30, koster 798 kr. Med i prisen hører desuden velkomstdrink samt grill-buffet med vinmenu, efterfulgt af kaffe og kage og melodi grand prix på storskærm.

Tilmelding kan ske til: mgp@klampenborgexclusive.dk

Newspaq

Sponsoreret indhold