Milliongave til børnene: Brians starthjælp

Brian Mikkelsen forlod regeringen til fordel for et vellønnet job som administrerende direktør i Dansk Erhverv. Det kommer nu hans to døtre til gavn.

Brian Mikkelsen forlod regeringen til fordel for et vellønnet job som administrerende direktør i Dansk Erhverv. Det kommer nu hans to døtre til gavn.

(Foto: Aller Media)

Brian Mikkelsen er en rigtig god far.

I hvert fald har døtrene Claire og Kezia ingen grund til at klage over farmands generøsitet. 

Søstrene på 18 og 21 år har på yderst favorable vilkår overtaget en lejlighed i en af de mest attraktive gader på køben­havnske Nørrebro.

Artiklen fortsætter under billedet ...

52-årige Brian Mikkelsen har sammen med sin hustru Eliane Wexøe-Mikkelsen sendt sine to døtre Kezia og Claire hjemmefra og hjulpet dem med starthjælp. (Foto: Claus Poulsen)

Brians døtre har betalt 2,2 millioner kr. for boligen, hvilket er langt under den pris på 4.650.000 kr., som ægte­parret Eliane Wexøe-Mikkelsen og Brian Mikkelsen betalte for et år siden.

Lejligheden ligger på 4. sal og er på 71 m2.

Boligrabatten på 2.450.000 kr., som 52-årige Brian Arthur Mikkelsen og hans ti år ældre hustru Eliane giver deres døtre, er helt naturlig set i lyset af familiens økonomiske muskler.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Lejligheden, som har fået en million­transfusion, ligger på 4. sal i en meget attraktiv gade på Nørrebro. (Foto: Googlemaps)

Rigeste minister

Brian Mikkelsen var på Christiansborg kendt som regeringens rigeste minister – en titel, der blev hans ikke mindst takket være giftermålet med Eliane Wexøe. 

Eliane er nemlig storaktionær i familiefirmaet Wexøe A/S, som tjener penge på ingeniør-­løsninger og handel.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Brian Mikkelsen med fru Eliane. (Foto: Dan Mariegaard)

I 2017 oplyste Brian Mikkelsen på Statsministeriets hjemme­side, at han blandt andet havde for 1,5 millioner kr. aktier i Apple.

Desuden ejede han for over en million kr. aktier i Novo Nordisk samt aktier for yderligere en million i vel­renommerede firmaer som Chr. Hansen, DSV og Genmab.

Brian Mikkelsen, der i juni forlod politik og blev administrerende direktør i Dansk Erhverv, har desuden investeret enorme summer i fast ejendom.

Villa, penthouse og sommerhus

I 2002 købte han sammen med sin hustru en Hellerup-villa i første række til vandet. 

Den kostede 17,5 millioner kr. og kan formentlig sælges for langt over 30 millioner kr. i dag. 

Der er ikke tinglyst nogen kreditforeningsgæld i huset på 485 m2.

I 2002 blev det også til køb af sommerhus på den sjællandske nordkyst. Naturligvis i første række til vandet. Pris: 5.975.000 kr.

Heller ikke i sommerboligen er der tinglyst lån af nogen art.

Eliane og Brian ejer også en 107 m2 stor pent­houselejlighed på Islands Brygge i København.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Brian Mikkelsens penthouse på Islands Brygge.

Fra Brians penthouselejlighed – nederst i billedet – på Islands Brygge er der en storslået udsigt ud over byen. (Foto: Googlemaps)

Den overtog de i 2013 for 4.550.000 kr., og i dag kan den formentlig sælges med en for­tjeneste på et par millioner.

I lejligheden på Bryggen er tinglyst et billigt lån på godt 2,7 millioner kr.

Allerede da Claire og Kezia Wexøe-Mikkelsen var helt små, fortalte Brian Mikkelsen i et interview med B.T., at ”politik bliver aldrig vigtigere for mig end min familie”. 

Nu har han så ladet sine piger flyve fra reden med solid støtte hjemmefra.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close