Nyheder 7. februar 2018

”The book of Mormon”s Al Agami: Har både styr på misical og eksamener

Rapperen Al Agami er aktuel i Det Ny Teaters ”The Book of Mormon”. Når han ikke står på scenen, studerer han på universitetet
(Foto: Peter Grosen)

Vild med dans-deltager, Thomas Blachmans rapperven og på rollelisten i ”Kong Lear” på Det Kgl. Teater ...

Al Agami favner bredt, og for tiden kan danskerne opleve den 45-årige mand på scenen i Det Ny Teaters anmelderroste ”The Book of Mormon”, hvor han spiller general Røv Fucking Nøgen. 

Når Al ikke lærer replikker eller skriver musik, sidder han på skolebænken, for han har en ambition.

– Jeg er på orlov fra universitetet lige nu. Jeg læser informationsvidenskab og kulturformidling. Det er et godt værktøj til at forstå det, jeg selv laver. Og jeg vil gerne kunne give det videre, erklærer altmuligmanden, da SE og HØR møder ham på Det Ny Teater, der er Als arbejdsplads indtil maj.

– Jeg har så travlt, så det har været noget med at dukke op til eksamener. Jeg er i gang med det sidste år. Jeg tænkte, at der var nogle projekter, jeg gerne ville lave i udlandet, og så ville jeg gerne samle min erfaring fra felten og få noget papir på det. Jeg skal måske have fem dages ferie herefter, fastslår den aktive fyr.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Peter Grosen)

Al Agami er aktuel i Det Ny Teaters musical om mormoner, der ender i Afrika. (Foto: Peter Grosen)

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Familien flygtede fra diktator

Det stod bestemt ikke skrevet i stjernerne, at Al skulle ende som kunstner i lille Danmark, da han som lille dreng boede i Afrika.

Faderen var konge, men måtte flygte med familien fra diktatoren i Det Centralafrikanske Kongedømme Lado, da Al var bare tre år gammel.

Med stor flid og kreativt talent har Al arbejdet sig op. 

– Det har været nogle dejlige, men også udfordrende vilkår. De seneste to år har der været meget teater. Jeg fik endelig debut på Det Kgl. Teater for tre år siden – det gør man ved at knokle i 19 år, fortæller han med et skævt smil.

– Jeg er meget selvlært skuespiller. Den første scene, jeg stod på, var Betty Nansen, hvor jeg medvirkede i ”Hair”. Jeg elsker historiefortællingen, men det var grænseoverskridende at være den, der bærer en historie uden at måtte synge. Det gør mig nøgen, men jeg blev bidt af skuespil.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Foto: Kaspar Wenstrup
Silas Holst, Carsten Svendsen og James Sampson er nogle af de prominente navne, du kan finde på rollelisten. (Foto: Kaspar Wenstrup)

Al Agami overvejede sit ja

Al Agamis rolle i ”The Book of Mormon” er ikke specielt sympatisk – stik imod hans eget gemyt.

Han overvejede derfor længe sit ja til at medvirke i forestillingen, som bruger humor og satire til at sætte fokus på mormoner, religion og en afrikansk landsby. 

– Jeg havde meget store overvejelser, før jeg sagde ja til at være med. Min bekymring gik på, hvordan afrikanerne ville blive fremstillet. Der var lidt debat i USA, da musicalen kom frem, hvor der blev gjort meget ud af, at de havde forsket og fundet en masse facts. Men de havde mere forsket i mormonernes historie, og meget af handlingen foregår i Afrika, hvilket de ikke havde studeret så nøje. Men den bekymring blev hurtigt skudt ad helvede til fra min side.

Selv om Al Agami er på rollelisten i en musical, synger han ikke.

– Musicalen så jeg ikke komme i min karriere. Jeg kan ikke synge, men jeg kan rappe, så jeg har lært mig selv at fungere. Og jeg har fundet min plads. Det handler ikke om at tage plads fra andre – det handler om at give plads. Det er holdspillet, som er spændende, siger Agami, som stadig har masser af drømme for fremtiden.

– Jeg er en gammel mand nu, så enten skal det være stille og rolige roller, eller også skal jeg bruge min erfaring på at lære fra mig. Der er mange unge mennesker, der ikke ved, at de laver teater. Teater er så empatisk en maskine. Det er jo kultur, og det skal formidles videre. Så jeg har en mission.

Sponsoreret indhold