Nyheder13. februar 2024

Børnepsykolog om grusom sag på Borup skole: Børn i dyb mistrivsel

Ifølge børnepsykolog Mimi Strange er de børn, som begår den slags overgreb, der over en årrække har fundet sted på Borup Skole, i dyb mistrivsel. Det fortæller hun til Politiken
Eksteriør af Borup Skole i Borup, tirsdag den 13. februar 2024. Der går omkring 600 elever på skolen.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
Flere børn mellem 6 og 11 år har over en to-årig periode været udsat for trusler, vold og seksuelle overgreb af andre jænvaldrende elever.
 Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Skandale på Borup Skole - "En tragisk sag"

I sidste uge kunne Sjællandske Nyheder løfte sløret for en uhyggelig sag på Borup Skole i Køge, der er skyld i, at børn i indskolingen ikke må færdes alene.

Og mandag afdækkede TV 2, at sagen drejer sig om en række børn mellem alderen 6 til 11 år, som er blevet udsat for vold og seksuelle overgreb af jævnaldrende elever.

I den forbindelse har Politiken snakket med Mimi Strange, der er børnepsykolog og tidligere direktør for Januscenteret.

Her fortæller hun, at forskningen hos Januscenteret, der er et konsulent- og videnscenter for børn og unge med seksuelle adfærdsproblemer, viser, at gruppen af børn, der begår overgreb, er meget blandet.

Mimi Strange understreger dog, at fællesnævneren for dem er, at det er børn, som i den grad har brug for hjælp.

- De børn, der gør sådan noget ved andre børn, er jo børn i dyb mistrivsel med store vanskeligheder, som også har et behov for at få hjælp.

Det kan være børn, der selv har været udsat for overgreb, eller som er vokset op i voldelige hjem. Ifølge psykologen har en stor gruppe af de børn også neurologiske vanskeligheder såsom adhd og autisme.

Ikke godt nok

De elever, som har begået overgrebene, går ifølge TV 2 stadig på skolen i Borup. Og flere forældre mener ikke, at skolens ledelse har håndteret sagen godt nok.

Bestyrelsen på Borup Skole har indtil videre ikke ønsket at stille op til interview eller uddybe håndteringen af sagen.

Ligeledes har det heller ikke været muligt for en række medier at få fat i skolelederen på Borup Skole, Jacob Dalgas. Mandag kunne Ekstra Bladet berette, at han på nuværende tidspunkt er sygemeldt.

Sponsoreret indhold