Nyheder18. april 2015

'Børge': Jeg blev fundet død på Hovedbanegården

Jes Holtsø var stiknarkoman i 14 år
Af af
’Olsen-bandens’ Børge blev fundet død på Hovedbanegårdens toiletter
’Olsen-bandens’ Børge blev fundet død på Hovedbanegårdens toiletter
 Foto: AOP og Dan MariegaardHan var stiknarkoman i 14 år. Men nu kan Jes Holtsø fejre, at han har været clean i 25 år. Han er musiker og udkommer i næste uge med sin tredje CD.

Han sidder på værtshuset Pinden i Reventlowsgade lige bag Københavns Hovedbanegård med sin sædvanlige smøg i kæften og en kop kaffe på den rødternede dug. Og at sidde der et kort stenkast fra banegården vækker minder - men ikke af den gode slags:

LÆS OGSÅ: Morten Grunwald: 'Olsen-banden' er gyselig

- Jeg har jo aldrig lagt skjul på, at jeg før i tiden bestemt ikke var et af Guds bedste børn. At jeg har prøvet lidt af hvert her i livet - prøvet ting, som mange af mine tidligere bekendte ikke overlevede. Men jeg ar heldig, siger 58-årige Jes Holtsø i et stort interview med SE og HØR.

Som barn blev han en feteret stjerne som Børge i 'Olsen-banden' og William i 'Huset på Christianshavn':

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/27ec72534f8647a49489f74add66e753.jpgLille Jes Holtsø sammen med sin filmfar Kjeld (spillet af Poul Bundgaard) i en 'Olsen-banden'-film fra 1968 (Foto: AOP)

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/640c5b2ef1af447cbef78fcdaa1f9430.jpgJes Holtsø i dag (Foto: Dan Mariegaard)


LÆS OGSÅ: Morten Grunwald afslører: Sådan blev Bennys lille hop opfundet

- Jeg blev fundet død på Hovedbanegårdens toiletter flere gange efter at have taget en overdosis heroin. Mærkværdigvis slap jeg fra det med livet i behold. Jeg junkede heroin i 14 år. Før da røg jeg hash, tog amfetamin og lsd - og drak. Men den 1. november har jeg været fuldstændig clean i 25 år, fastlår Jes over for SE og HØR.

Læs hele det store interview i denne uges SE og HØR, hvor Jes Holtsø også fortæller om sit musikalske gennembrud, og hvordan han i dag betragter døden - efter sin kamp mod stofferne.

Sponsoreret indhold