Nyheder30. juli 2016

Roen gør godt: Bodil Jørgensen trives i det grønne

Hun er farverig ligesom Nørrebro.Umiddelbart passede den 55-årige skuespiller og bydelen derfor sammen som fod i hose. Alligevel er hun glad for sit nye hjem ved Brede i Lundtofte nord for København.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/kkb1.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Umiddelbart høres kun fuglenes kvidren i trætoppene og ændernes snadren fra Mølleåen.

Ellers er her stille. Stille på en måde, som Bodil Jørgensen aldrig oplevede det i sin tidligere bopæl på Nørrebro i København.

https://imgix.seoghoer.dk/b2_9.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

”Op på fødderne”, tænker Bodil ofte. Rådet er blot et af mange, som hendes osteopat og fysioterapeut har givet hende, fordi hendes krop er skævvreden efter ulykken. – Det sætter sig rundtomkring, men hun er god til at mærke, hvor jeg er svag, og til at få det rettet op. (Foto: Dan Mariegaard)

En stilhed, som den 55-årige skuespiller nyder i fulde drag, men som det tog hende tid at vænne sig til.

– Lørdag eftermiddag kunne jeg tage mig selv i at spekulere over, om naboerne mon var døde. Det var de gudskelov ikke. Tværtimod viste det sig, at mændene vaskede bil. Meget koncentrerede og tavse hele rækken hen. Vi er ikke helt kommet ind i rumlen, men vi vaskede da bil for nylig, fortæller Bodil.

At Bodil og familien flyttede fra lejlighed på Nørrebro til rækkehus i Lundtofte, skyldtes primært den voldsomme traktorulykke i 2014, som nær havde kostet hende livet, samt at Bodils mand Morten savnede lys, luft, træer og naturliv og var blevet træt af bylivet med fællesbad i kælderen.

https://imgix.seoghoer.dk/b3_6.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

– Jeg håber, at Morten og jeg får lov at blive rigtig gamle. Det kan jeg godt drømme om, når nu vi har fået børn i så sen en alder. Jeg vil gerne følge dem på vej. Jo ældre man bliver, jo mere kan man bekymre sig over fortiden og fremtiden. Men børn, de er bare på vej frem. Vi må huske ikke at fylde dem med al vores angst og bæven, siger Bodil. (Foto: Dan Mariegaard)

– Men Nørrebro vil altid bo i mit hjerte. Det er fantastisk, at så mange forskellige mennesker evner at bo så tæt, siger hun. Hun er dog enig med Morten i, at tiden var rigtig til at flytte.

– Vi bliver jo ældre. Der er det rent fysiske ved at bo komfortabelt, men også det mentale. Vi har alderen til at vende blikket indad og behøver ikke hele tiden at fodres udefra med indtryk, siger hun.

Sponsoreret indhold