Nyheder8. september 2014

Blodbad i DR: UnderholdningsOrkestret nedlægges

Efter 75 år lukker og slukker legendarisk orkester
Af af
Det legendariske orkester under juleshowet i 2010
Det legendariske orkester under juleshowet i 2010
 Foto: Lars HornFra 1. januar næste år er der ikke længere noget, der hedder DR UnderholdningsOrkestret. Det legendarisk orkester lukker og slukker nemlig som led i en større spareplan.

UnderholdningsOrkestret blev skabt i 1939 og har siden sin fødsel været kendt som et af landets absolut mest fremtrædende og anerkendte orkestre. Orkestret har blandt andet optrådt sammen med X Factor-deltagerne.

Dagens nyhed kalder formanden for DRs bestyrelse, Michael Christiansen, for 'beklageligt':

LÆS OGSÅ: Her er den kommende X Factor-værtinde

- Det er beklageligt, at vi ikke kan bevare DR UnderholdningsOrkestret, der har opnået international klasse, men vi er nødt til - også på ensemblernes område - at skærpe profilen ligesom på DRs øvrige områder. Med omlægningen vil DRs ensembler stå renere i deres profil hver for sig og kan løfte deres nuværende høje kunstneriske niveau yderligere. Samtidig indeholder planen en invitation til landsdelsorkestrene om øget samarbejde, siger Michael Christiansen i en pressemeddelelse.

Den store spareplan skal over de næste fire år frigøre 161 millioner kroner årligt - og DR forventer også at skulle nedlægge mellem 170 og 200 stillinger i den kommende.

- Planen indeholder store besparelser, og der er ingen tvivl om, at den kommende tid vil stille store krav til DR og DRs medarbejdere. Men det er nødvendigt for at sikre fortsat udvikling af DR og samtidig sørge for, at seerne, lytterne og brugerne i mindst mulig omfang oplever forringelser som følge af den nødvendige økonomiske tilpasning, siger DRs generaldirektør, Maria Rørbye Rønn.

De mange fyrunger er blevet nødvendigt som følge af det såkaldte medieforlig, der faldt på plads i sommers, og som blandt andet har betydet, at DR har mistet erhvervslicensen.

Sponsoreret indhold