Nyheder14. oktober 2015

25 års mordgåde: Bliver Anettes morder fundet i aften?

I aften vil to efterforskere forsøge at opklare, hvad der skete med den 28-årige Anette Just Olesen, da hun for 25 år siden blev knivdræbt på vej ind i sin lejlighed. Det sker, når de to efterforskere gransker mordgåden i Kanal 5-programmet ”FBIs danske mordmysterier”
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sh-326320.jpg
 Polfoto

Hvem myrdede Anette Just Olesen?

Dét spørgsmål har politiet – og ikke mindst hendes familie og venner – spurgt sig selv de sidste mange år.

I år er det nemlig 25 år siden, at den dengang 28-årige arbejdsløse korrespondent blev fundet knivdræbt foran sin lejlighed på Højdevang på Amager.

Siden det brutale drab har politiet forsøgt at finde frem til morderen, men den dag i dag er det stadig en gåde, hvem der myrdede Anette.

Men i aften kan vi måske få svaret.

https://imgix.seoghoer.dk/sh-326320.jpg
 Polfoto

Anette blev myrdet for 25 år siden, men hendes morder er aldrig fundet. Foto: Polfoto

Her vil to erfarne efterforskere, den tidligere FBI-agent Mark Safarik og den tidligere betjent Jan Jarlbæk, granske mordmysteriet i Kanal 5-programmet ”FBIs danske mordmysterier”.

Håbet er, at de to efterforskere kan finde nøglen til at løse gåden.

Anette Just Olesen blev myrdet sent om aftenen den 21. august 1990. Her var den unge kvinde i færd med at låse sig ind i sin lejlighed på Amager, da hun blev overfaldet af en mand.

Manden – der kort tid efter knivdræbte hende med en 25 centimeter lang kniv – havde fulgt efter Anette ind i hendes opgang. Han angreb Anette bagfra og dolkede hende flere gange i brystet med kniven.

Efter overfaldet blev Anette hastet på hospitalet, hvor hun senere døde af sine kvæstelser.

Kort inden hun udåndede, nåede hun at fortælle politiet:

- Det er noget kriminelt, det kan vi altid snakke om.

https://imgix.seoghoer.dk/mastiff13.jpg
 Mikael Rieck

Den tidligere FBI-agent Mark Safarik og den tidligere betjent Jan Jarlbæk vil i aften forsøge at opklare drabet på Anette. Foto: Mikael Rieck

Politiet igangsatte straks en enorm efterforskning, hvor de afhørte beboerne i opgangen. Politiet talte også med to 17-årige drenge, som havde set omridset af gerningsmanden, da han dolkede Anette ned.

De unge fyre kunne fortælle politiet, at manden efterfølgende var flygtet mod Sundby Kirkegaard, og de beskrev manden som værende mellem 25-30 år, 180 centimeter høj, tæt af bygning og iført grå trøje og cowboybukser.

Men trods signalementet kom politiet aldrig i nærheden af at få identificeret gerningsmanden, og morderen er den dag i dag stadig på fri fod.

Da sagen om Amagermanden begyndte at rulle i begyndelsen af 2011, kom sagen om Anette igen i søgelyset. For kunne Amagermanden, der i december 2011 blev idømt fængsel på livstid for et andet drab og sexovergreb, være manden, der stod bag drabet på Anette?

Men politiet fandt aldrig beviser for, at Amagermanden var gerningsmanden bag Anettes alt for tidlige død. Og endnu engang måtte politiet sande, at de var på bar bund i sagen.

Se med i aften, når den tidligere FBI-agent Mark Safarik og den tidligere betjent Jan Jarlbæk, gransker mordmysteriet i Kanal 5-programmet ”FBIs danske mordmysterier”.

Programmet sendes kl. 21.00.

Sponsoreret indhold