Nyheder7. oktober 2015

Var 14-årige Pernilles død mord eller selvmord?

I aften klokken 21.00 får programmet " FBI's danske mordmysterier" premiere på Kanal 5. Se med, når en tidligere FBI-agent og en tidligere betjent fra det danske rejsehold forsøger at opklare, hvad der skete med Pernille.

Pernille Oldenborg Lind

Sankthansaften 2006 blev den 14-årige Pernille Oldenborg Lind fundet død i sit hjem i Aarhus-forstaden Galten. Den unge pige hang kvalt i et lagen fra trappen, da hendes mor og stedfar trådte ind af deres hoveddør.

Politiet lukkede sagen som selvmord, men mystiske omstændigheder omkring Pernilles død gjorde, at hendes familie ikke kunne tro på den forklaring.

De fandt flere tegn på, at Pernille var blevet dræbt, og sagen fik stor opmærksomhed i medierne.

Familien pressede så meget på, at sagen om Pernille i 2011 blev genåbnet af Østjyllands Politi, som blandt andet undersøgte flere interessante spor og personer. Men efter to års efterforskning var konklusionen i 2013 stadig den samme: Der var intet bevis for, at Pernilles død skyldtes andet end selvmord.

Du kan se billeder fra sagen om Pernille i galleriet øverst i denne artikel.

I aften klokken 21.00 på Kanal 5 kan du se med, når den tidligere FBI-agent Mark Safarik og den tidligere betjent Jan Jarlbæk, der har været ansat hos Rejseholdet og Europol, skal forsøge at opklare, hvad der skete med Pernille.

For blev den unge teenagepige myrdet, eller tog hun sit eget liv den skæbnesvangre aften i 2006?

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/sh-346730.jpg

Pernille var blot 14 år gammel, da hun blev fundet død ved midnatstid sankthansaften i 2006. I aften forsøger to eksperter så at finde ud af, om Pernille blev myrdet eller begik selvmord. Foto: All Over

Sagen om Pernille er ikke den eneste, som efterforskerne vil undersøge. De kommende onsdage vil de tidligere politibetjente også kaste sig over to andre sager af ældre dato. Sagerne om den 28-årige Anette Just, der blev stukket ned i sin opgang på Amager i 1990, og den 51-årige Connie Birgitte Svendsen, der blev fundet død i sin lejlighed i Rønne på Bornholm i 1997. Disse drabsager er aldrig blevet opklaret.

https://imgix.seoghoer.dk/mastiff13.jpg
 Mikael Rieck

Den tidligere FBI-agent Mark Safarik (tv), og Jan Jarlbæk (th), der har været betjent hos Rejseholdet og Europol, skal forsøge at løse de danske mordmysterier. Foto: Mikael Rieck

Sponsoreret indhold