Nyheder25. januar 2022

Bizart tandlægebesøg: Kirurg redder kuglefisks liv

En kuglefisk har fået lavet en omfattende tandoperation i England - og har nu fået smilet tilbage
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/fisk_ved_tandlaegen.jpeg
 (Foto: ITV)

Mange har prøvet at få en akuttid ved tandlægen, og kæledyrsejere har formentlig også prøvet at køre deres dyr til dyrlægen.

Men at tage sin fisk akut til dyrlægen for at få lavet en tandoperation er måske ikke lige noget, den gængse borger har prøvet.

Det er dog, hvad britiske 64-årige Mark Byatt har gjort.

Han har taget sin eksotiske kuglefisk, som han kalder Goldie, til dyrlægen, efter han opdagede, at fisken havde en for lang tand, der gjorde, at den ikke kunne spise ordentligt.

Det skriver det britiske medie The Guardian.

Tand slebet ned

Ifølge The Guardian har dyrlæger ved Sandhole Veterinary Center i den engelske by Kent bekræftet, at den fem år gamle kuglefisk har fået en tandbehandling, hvor tanden er blevet slebet ned.

Tænderne på en kuglefisk vokser gennem hele deres liv, og det er derfor, at Goldies tand er blevet så lang. I naturen slibes tænderne naturligt, når de spiser føde med en hård skal.

I akvariet er føden dog lidt blødere, og derfor er Goldies tænder ikke blevet slebet.

Det fortæller kirurg Daniel Calvo Carrasco, der specialiserer sig i eksotiske kæledyr og udførte tandoperationen på Goldie.

- Det resulterede i, at Goldies øvre næb voksede til en størrelse, hvor det gjorde det svært at spise, siger han til The Guardian.

Artiklen fortsætter under billedet…

https://imgix.seoghoer.dk/20150726-151349-ry-1920x1276we_0.jpg
 Arkivfoto: Ardea Picture Library/Ritzau Scanpix

Sådan ser en kuglefisk ud, når den har pustet sig selv op. Det er ikke Goldie på billedet. Arkivfoto: Ardea Picture Library/Ritzau Scanpix

Hvordan foregår en tandoperation på en fisk?

Under operationen blev Goldie holdt i godt-iltet vand, hvilket også betød, at fisken forholdt sig meget roligt under operationen.

Det betød også, at operationssygeplejersken kunne holde Goldie over vandet i små perioder i et fugtigt håndklæde uden at Goldie blev stresset – og for at undgå at blive stukket, hvis Goldie lige pludselig skulle finde på at puste sig op, som kuglefisk gør, når de føler sig truet.

Operationen tog en time og var succesfuld. Derfor er Goldie nu også tilbage i sin egen tank i hjemmet i Leybourne, hvor der ikke er problemer med at indtage føde længere.,

Hvis du ikke er træt af at læse om operationer på fisk, så kan du her læse om guldfisken George, der fik opereret en stor hjernetumor ud.

Derudover fik guldfisken Mr. Hot Wing en bøjle på, fordi den havde svært ved at holde munden åben.

Sponsoreret indhold