Bisat i brudekjole: Prominente gæster sagde farvel

Anne Dorte af Rosenborgs bisættelse

Anne Dorte af Rosenborgs bisættelse

Foto: Dan MariegaardI silende regn ankom en lang række prominente gæster torsdag formiddag for at tage den sidste afsked med grevinde Anne Dorte af Rosenborg, der stille sov ind på Gentofte Hospital 2. januar.

En halv time før ceremoniens start - omkring kl. 10:00 - ankom regentparret således klædt i sort. Også kendte danskere som Johnny Reimar, frisør Tage Frandsen, politiker Thyra Frank og BTs mangeårige royale reporter Bodil Cath tog plads på bænkene i Lyngby Kirke, hvorfra den 66-årige grevinde blev bisat kl. 10.30.

begravelse

De tre døtre vinker farvel til kisten med deres mor, Grevinde Anne Dorte af Rosenborg (Foto: Dan Mariegaard)


Grevinde Anne Dorte af Rosenborg er død

Grevinden nåede selv at planlægge sin sidste rejse. Det var således Anne Dorte af Rosenborg, der havde besluttet, hvilke salmer der skulle synges. Ifølge bt.dk blev hun ligeledes bisat i den brudekjole, som hun bar for mere end 42 år siden, da hun blev gift med grev Christian. Parret fik sammen tre døtre; komtesserne Camilla, Josephine og Feodora. Grevinden mistede 21. maj sidste år sin mand, som er fætter til Dronning Margrethe. Han blev 70 år gammel.

anne dorte

Familien uden for kirken (Foto: Dan Mariegaard)

Grevinden kæmpede i en længere periode mod kræft i halsen og havde i sin sidste tid voldsomme vejrtrækningsproblemer. Derfor var det også en letteste for grevindens tre døtre, at deres mor langt om længe fik fred:


anne dorte

Johnny Reimar var også at finde til bisættelsen (Foto: Dan Mariegaard)


- Vi er rigtig glade på hendes vegne. Nu har hun fået fred og kan slippe for smerterne. Men vi er også rigtig kede af det. Vi er blevet forældreløse på kun syv måneder, udtalte grevindens datter komtesse Josephine af Rosenborg til bt.dk kort tid efter grevindens død.


anne dorte

Kisten med Anne Dorte af Rosenborg bliver båret ud af Lyngby Kirke (Foto: Dan Mariegaard)

- Hun var helt afklaret, og hun bad os passe på hendes børnebørn, og så sagde vi farvel. Det var meget smukt, siger komtesse Josephine af Rosenborg til bt.dk.

anne dorte

Anne Dorte og Grev Christians bryllup i 1971. Grevinden blev onsdag bisat i sin brudekjole. (Foto: Elfelt)

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close