Grevinde Anne Dorte af Rosenborg er død

Grevinde Anne Dorte af rosenborg er død, 66 år.

Grevinde Anne Dorte af rosenborg er død, 66 år.

Foto: All OverGrevinde Anne Dorte af Rosenborg er sovet stille ind på Gentofte Hospital 2. januar, oplyser familien til BNB ifølge bt.dk.

Grevinden har i længere tid kæmpet mod kræft i halsen og har i sin sidste tid haft voldsomme vejrtrækningsproblemer. Derfor er det også en letteste for grevindens tre døtre, at deres mor langt om længe har fået fred:

- Vi er rigtig glade på hendes vegne. Nu har hun fået fred og kan slippe for smerterne. Men vi er også rigtig kede af det. Vi er blevet forældreløse på kun syv måneder, siger grevindens datter komtesse Josephine af Rosenborg til bt.dk.

Grevinden vil blive bisat fra Lyngby Kirke torsdag den 9. januar kl. 10.30, og hun nåede selv at planlægge den sidste afsked. Grevinden har således selv bestemt, hvilke salmer der skal synges i kirken.

- Hun var helt afklaret, og hun bad os passe på hendes børnebørn, og så sagde vi farvel. Det var meget smukt, siger komtesse Josephine af Rosenborg til bt.dk.

Grevinden blev gift med Grev Christian i 1971, og parret fik sammen tre døtre; komtesserne Camilla, Josephine og Feodora

Grevinden mistede 21. maj sidste år sin mand, som er fætter til Dronning Margrethe. Han blev 70 år gammel.

Selv blev Anne Dorte af Rosenborg 66 år gammel.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close