Nyheder10. april 2016

Birgitte er en international stjerne: - Danmark er mit hjem

Selv om den danske skuespillerinde Birgitte Hjort Sørensen er nyslået single, trækker udlandet ikke mere end før.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/birgitte_hjort_soerensen_mr.jpg
 Foto: Mikael Rieck

"Pitch Perfect 2", "Game of Thrones" og "Vinyl".

Listen over udenlandske hitfilm og -serier, der har danske Birgitte Hjort Sørensen på rollelisten vokser. Men på trods af den internationale succes, føler skuespillerinden sig stadig mest hjemme i det danske.

- Jeg betragter stadig Danmark som mit hjemland. Jeg har været hjemme i et halvt år nu, og jeg er også med i en dansk film, der udkommer til efteråret, siger stjernen til Ritzau Fokus om den kommende dramafilm "3 Ting".

Filmen, der får premiere den 27. oktober, har også en anden dansker med succes i udlandet på rollelisten - nemlig Nikolaj Coster-Waldau, der ligesom Birgitte Hjort Sørensen også fik sit store amerikanske gennembrud i HBO-serien "Game of Thrones".

De to skuespillerkolleger deler begge tiden mellem udlandet og Danmark, og det har Birgitte Hjort Sørensen tænkt sig at fortsætte med, fortæller hun på den røde løber til årets Zulu Awards.

Hun skal snart tilbage til USA for at filme anden sæson af HBO-serien "Vinyl", der følger ejeren af et pladeselskab i 1970'ernes New York.

- Det har været utroligt sjovt og enormt stort at være med i den første sæson. Nogle gange også lidt nervepirrende, fordi man pludseligt er helt oppe i den store liga, fortæller Birgitte Hjort Sørensen, der spiller rollen som Ingrid.

- Alting er større i USA. Der er flere mennesker med, og jeg har fået lov til at bevæge mig i nogle universer, der ikke altid er finanser til herhjemme som eksempelvis "Game of Thrones", fortæller hun.

Men det er ikke kun udlandet, der har gjort et indtryk på Birgitte Hjort Sørensen. Den 34-årige skuespillerinde fra Hillerød har også gjort sig bemærket i udlandet.

- Jeg blev kåret af sminke- og hårdamer på "Pitch Perfect 2" til Miss Congeniality, griner hun.

Det betyder, at den danske stjerne blev kåret som den mest vellidte blandt skuespillerne i musicalfilmen, der blandt andet tæller Anna Kendrick og Rebel Wilson.

Men ikke alt i danskerens liv er en succes. Ifølge Her & Nu er hun netop blevet single efter godt et års forhold med tv-værten Mikkel Frey Damgaard.

- Jeg er selvfølgelig ked af, at det ikke gik mellem os, men jeg er glad for, at vi kan bevare det gode venskab, siger hun til Her & Nu.

/ritzau/FOKUS

https://imgix.seoghoer.dk/mit_se_og_hoer_30.png

Sponsoreret indhold