Nyheder3. december 2014

Biers kæmpe film-flop: Kun 18 solgte billetter pr. biograf

Den stjernebesatte film ’Serena’ slår bundrekorder
Af af
Den stjernebesatte film ’Serena’ slår bundrekorder
Den stjernebesatte film ’Serena’ slår bundrekorder
 Foto: AOPDet kan godt være, at superstjerner som Bradley Cooper og Jennifer Lawrence medvirker. Men publikum er ikke at finde i biografsæderne til Susanne Biers største Hollywood-projekt, filmen 'Serena'.

Kun 431 billetter har 'Serena' solgt på de første fire dage, skriver filmmagasinet Ekko.

Det svarer til, at der har været sølle 18 tilskuere per dag i hver af de seks biografer, som filmen blev vist i.

Og det er altså bundrekord i 2014 for en dansk instruktør.

LÆS OGSÅ: Susanne Bier kaprer flere Hollywood-stjerner

Filmen 'Serena' foregår i North Carolinas tågede Smoky Mountains lige omkring børskrakket i 1929, og i filmen følger man den ambitiøse George Pemberton, der hovedkulds forelsker sig i Serena. Filmen bygger på Ron Rashs bog af samme navn - bogen fra 2008 blev rost til skyerne af anmelderne.

Det samme kan ikke siges at være tilfældet med Susanne Biers filmatisering. Der var ikke megen ros at hente hos de danske anmeldere.

- Scenerne i 'Serena' er klippet sammen som stålplader og nittet med overdreven betydningsladede replikker. Fortællingen er overtydelig, men meningen uklar, skrev Politikens anmelder Kim Skotte således. Han kunne kun give filmen to ud af seks hjerter.

LÆS OGSÅ: Susanne Bier: Ulykkelig kærlighed

BTs anmelder Birgitte Lorentzen gav tre stjerner og skrev:

- Problemet er, at man ikke rigtig mærker noget. Man er underligt ligeglad med karaktererne og alt det drama de udsættes for. Måske fordi de alle sammen er usympatiske egocentrikere, men også fordi persontegningen er for flad og stereotyp.

Også Ekstra Bladets anmelder havde fundet tre stjerner frem. Anmelder Henrik Queitsch skrev:

LÆS OGSÅ: Susanne Bier: Hædret endnu engang

- Trods flotte (natur)billeder af Morten Søborg letter 'Serena' aldrig fra lærredet, og man kan ikke sige sig fri for at undertrykke et gab eller ti undervejs i dette stykke halvhjertede, gotiske americana, der åbenlyst ikke passer til Biers kunstneriske temperament.

'Serena' er Susanne Biers anden film på amerikansk grund efter den anmelderroste Things We Lost in the Fire fra 2007 med Halle Berry og Benicio Del Toro i hovedrollerne. Den film lokkede hele 219.321 i biografen.

Hendes film Den skaldede frisør fra 2012 lokkede 644.729 tilskuere i biografen, mens Oscar-vinderen Hævnen fik 448.282 til at indløse billet.


Sponsoreret indhold