Har over seks millioner fans: Benjamin Lasnier samler ind til kræftramte børn

<p>I denne tid er Benjamin i Los Angeles, bl.a. sammen med Christopher og Lukas Graham.<br />– Vi er danske repræsentanter ved Nickelodeon Awards, men jeg skal også deltage i forskellige studiesessions.</p>

<p>I denne tid er Benjamin i Los Angeles, bl.a. sammen med Christopher og Lukas Graham.<br />&ndash; Vi er danske repræsentanter ved Nickelodeon Awards, men jeg skal også deltage i forskellige studiesessions.</p>

(Foto: Dan Mariegaard)

For nylig var Benjamin Lasnier i Göteborg for at besøge en alvorligt syg pige. Det var, lige før hun skulle gennemgå sin tredje store operation, og hun lå bare svag i sin sygeseng.

Benjamin kunne ikke rigtig få kontakt med pigen, men efter besøget fik han at vide, at hun bagefter havde ligget med et lille smil.

– Den slags bliver jeg berørt af, og hvis jeg med den platform, jeg har, kan hjælpe og glæde andre, gør jeg det gerne.

Benjamin Lasnier, der fylder 17 år om tre uger, har 5,2 millioner følgere på Facebook og over en million på Instagram.

Dermed kan han nå ud til mange i arbejdet med at samle penge til Familier med kræftramte børn. Benjamin er nemlig en af de seks, der har taget imod SE og HØR-udfordringen til det gode formål.

LÆS ALT om SE og HØR-udfordringen lige her

– Jeg har tegnet et særligt iPhone-cover, som er blevet lavet i Kina, og det vil jeg sælge via nettet. Forhåbentlig vil mange af mine følgere købe det, så der kan blive samlet mange penge ind, siger Benjamin, som har haft nogle af sine venner med på råd – de har været med til at vælge mellem de forskellige udkast, han har lavet til coveret.

Hør mere om Benjamin Lasniers planer for SE og HØR-udfordringen:

Videoen er egentlig ganske eksklusivt lavet til brugere af vores app Mit SE og HØR, der har købt det trykte blad og scannet det, for at kunne se videoen.

Som en undtagelse bringer vi dog en lille forsmag på, hvad man kan få, hvis man gør netop det. Bladet har 90 sider, og der er nyt, unikt indhold på alle siderne, hvis man scanner dem med sin smartphone og vores nye app, der fås både til iPhone og Android.

Øver i stedet for at feste
Benjamin bruger meget af sin fritid på at lave musik. Han har netop været i studiet for at indspille en ny sang – og flere er på vej.

– Det er egentlig den omvendte verden. Først får jeg en masse fans, og så laver jeg musik bagefter. Jeg elsker at synge, og jeg knokler hårdt for det og øver mig omkring tre timer hver dag. Så mens vennerne fester, øver jeg, for jeg er ret disciplineret og hård ved mig selv, siger Benjamin.


I den kommende tid får Benjamin også travlt med eksaminer. Han går i 9. klasse, men er skoletræt og planlægger et tage et års pause, så han kan arbejde endnu mere med musikken (Foto: Dan Mariegaard)

– Jeg håber selvfølgelig, at det bærer frugt, så jeg med tiden kan leve af musikken. Men hvis det ikke lykkes, har jeg i det mindste haft en kæmpe rejse, som jeg kan glæde mig over.

Benjamin kan egentlig takke sin kusine for, at han er blevet så berømt på de sociale medier. Hun syntes, han lignede Justin Bieber, og fik ham til at lægge et billede på Instagram. Og hurtigt rullede der så mange likes og henvendelser ind på hans telefon, at den gik tør for strøm. Siden har han fået flere og flere følgere fra hele verden.


– Jeg skal ikke være den nye Justin Bieber, men bare Benjamin, og jeg vil gerne finde min egen stil. Når jeg optræder, er jeg meget intens og beder til Gud, inden jeg går på scenen (Foto: Dan Mariegaard)

Pigerne græder
– Mange skriver til mig, men jeg må opgive at svare. Jeg kan ikke bare skrive til nogle og ikke andre. Jeg vil da gerne være sød ved mine fans, men jeg kan jo ikke svare fem millioner mennesker.

Når Benjamin er rundt for at optræde, oplever han, hvor populær han er. Og det er ikke ualmindeligt, at pigerne græder af glæde over at møde ham.

– Det er lidt underligt, at jeg kan påvirke andre så meget. Det er jeg selvfølgelig taknemmelig for, men det er også et pres, at jeg er hevet op på en piedestal. Både i skolen og hjemme er jeg jo bare Benja – en helt almindelig fyr, der har pligter som de fleste. Jeg skal altså også gå ned med skraldespanden, siger Benjamin, der er storebror til to søstre og en bror.


– Når jeg arbejder med musik, stiller jeg store krav til mig selv. Jeg vil gerne være den bedste. Jeg vil ikke bare være et mediefænomen, men levere et håndfast produkt, siger Benjamin, der er halvt fransk og har boet i både Luxembourg og Monaco (Foto: Dan Mariegaard)

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close