Nyheder 9. januar 2019

Bendtners luksus-fængsel

Fodboldspilleren Nicklas Bendtner startede afsoning med fodlænke 3. januar. Han afsoner straffen på 50 dage i sin luksuslejlighed på 330 m2 i København
Foto: Home Charlottenlund - Klampenborg

Der er ikke meget hotel tremmely over stjernefodboldspilleren Nicklas Bendtners afsoning med fodlænke.

2. november sidste år blev Nicklas Bendtner idømt ved Københavns Byret 50 dages ubetinget fængsel for vold mod en taxachauffør.

Nicklas Bendtner skriver på sin Instagram, at han startede afsoningen 3. januar. Her ankom der to repræsentanter fra Kriminalforsorgen til Bendtners 330 m2 store luksuslejlighed i København for at sætte en fodlænke om fodboldspillerens dyrebare ankel.

’Den skal blive på de næste 50 dage, mens jeg betaler tilbage til samfundet for min andel i en på alle måder ærgerlig episode en sen aften i september,’ skriver fodboldspilleren på Instagram.

Dermed startede afsoningen for Nicklas Bendtner, der de næste 50 dage skal bære fodlænken. 

Luksus-celle

En af betingelserne for at man kan få lov til at afsone sin straf med fodlænke er, at straffen ikke er længere end seks måneders fængsel og at man er beskæftigelse.

Nicklas Bendtner arbejdsgiver er godt nok mere end 1000 kilometer væk, da han spiller i den norske Tippeliga klub Rosenborg. Men alligevel kan han afsone i hjemmet på H.C Andersens Boulevard.

Og her kan Bendtner boltre sig i den store lejlighed med udsigt ud over vandet ved Langebro og Kalvebod Brygge, som han købte i 2013 for 13,2 millioner kroner.

Penthouse-lejligheden er fordelt på to etager, hvor Bendtner kan nyde de store fritlagte spær, der pryder det store lokale.

Artiklen forsætter under billedet.

Philine Roepstorff har lagt flere billeder og videoer på Instagram af lejligheden.

View this post on Instagram

ild #bday @zimmermann ✨

A post shared by P H I L I N E P I (@philineroepstorff) on

Bogprojekt

Nicklas Bendtner har tidligere gjort sig bemærket andre steder end på grønsværen med en række udskejelser i nattelivet, hærværk og spritkørsel.

De mange op- og nedture i Bendtners liv skal nu nedfældes på papir. Han skriver videre i sit opslag på Instagram, at han hyret en forfatter, som han vil bekende sig til i bogprojektet.

’Samtidig har jeg fået brug for at forstå, hvorfor min vej gennem livet indtil nu har været så kringlet, som den har været,’ skriver Nicklas Bendtner om bogprojektet og forsætter.

’… Derfor har jeg besluttet mig for at samle de historier, der snart i 31 år har skabt mig på godt og ondt,’ skriver han.

Nicklas Bendtner afslører ikke, hvem der er forfatteren, men at de næste 50 dages afsoning i hjemmet skal bruges at snakke om livet til bogen.

View this post on Instagram

Swipe til venstre for tekst

A post shared by Nicklas Bendtner (@bendtner14) on

Nicklas Bendtner fremviser fodlænken.

Dommen

Nicklas Bendtner og kæresten Philine Roepstorf forlod natten til søndag 9. september 2018 natklubben Lusso i indre København. De to besluttede sig for at tage en taxa til bopælen.

Voldsepisoden som Bendtner nu er dømt for udspillede sig, da taxachaufføren og Bendtner blev uenige om taxaturen.

Taxachaufføren satte parret af for at få sin betaling for den korte tur. Men her opstod der uoverensstemmelse over betalingen. Taxachaufføren trådte ud af bilen og kastede en sodavandsdåse efter Bendtner og kæresten, der dog ikke ramte parret.

- Jeg følte mig truet og vidste ikke, hvad der kunne ske med mig og min kæreste, efter at der var blevet kastet ting efter os, forklarede Bendtner i retten.

Herefter slog Bendtner taxachufføren i hovedet. Retten kunne ikke kaste lys over om Bendtner, der efter anklagerens påstand havde sparket taxachaufføren, der fik et dobbelt kæbebrud.

Nicklas Bendtners afsoning på 50 dage slutter 22. februar.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

FAKTA OM AFSONING MED FODLÆNKE

  • Man skal have fodlænken om anklen hele tiden. Hvis man tager den af, udløses en alarm. Fodlænken er vandtæt, så man kan bade som sædvanligt.
  •  Før afsoningen begynder, aftaler man et aktivitetsskema med kriminalforsorgens fodlænkeafdeling. Aktivitetsskemaet bestemmer, hvornår man skal være hjemme, og hvornår man må forlade hjemmet, f.eks. til beskæftigelse, indkøb m.v. Man kan få ”udetid” på dage, hvor man ikke har andre aktiviteter.
  • Man skal være i sit hjem, når man ikke er på arbejde, på uddannelsessted eller deltager i aktiviteter, som kriminalforsorgen har bestemt eller godkendt. Kriminalforsorgen kommer uanmeldt besøg i hjemmet flere gange om ugen (på alle tidspunkter af døgnet).
  • Hvis man ikke holder aftalerne med kriminalforsorgen, kan man risikere straks at blive overført til et fængsel eller en arrest, hvor man så skal afsone resten af straffen.

Kilde: Kriminalforsorgen

Sponsoreret indhold