Nyheder1. april 2014

Mikkel Beha: Hårdt at sejle så meget som barn

Tiden på Nordkaperen var ikke altid en leg
Af af
Mikkel Beha fortæller, at livet om bord på Nordkaperen ikke altid var let som barn
Mikkel Beha fortæller, at livet om bord på Nordkaperen ikke altid var let som barn
 Foto: TV2
Hver tirsdag aften inviterer Mikkel Beha hele Danmark om bord på sit skib Havana i TV2s populære program 'Kurs mod fjerne kyster'. Her stævner han ud med sine sønner og konen Marian og giver seerne en fantastisk fortælling om sejlads, palmestrande og eksotiske folkeslag. For Mikkel Beha er en sand vandhund og globetrotter - og den interesse fik han ind med modermælken, da han som knægt sejlede jorden rundt med sin kendte sejlerfar, Troels Kløvedal.

LÆS OGSÅ: Mikkel Beha søn i pinligt uheld
Men det var ikke altid lige let at være barn og vandhund på Nordkaperen, afslører Mikkel Beha nu over for tv2.dk:


https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/acbc1435ee324cbeac57f992bc4cb46d.jpgMikkel Beha har lige nu stor succes med sit rejseprogram 'Kurs mod fjerne kyster' (Foto: TV2)


- Jeg har fået det med at rejse og sejle tidligt ind, når jeg rejste rundt med Nordkaperen. Jo mere jeg rejser, jo større bliver verden - med alt det man ikke har set. Men jeg syntes også, det var hårdt altid at skulle sejle, da jeg var lille. Og nogle gange kunne jeg godt ønske, at jeg bare rejste som mine venner, siger Mikkel Beha til tv2.dk.

LÆS OGSÅ: Kæmpe drama i Mikkel Behas rejseprogram
Men oplevelserne, som Mikkel Beha har fået på sine mange sejlture med far Troels på Nordkaperen, vil han ikke være foruden i dag. Faktisk håber han, at han kan give noget af den samme rejse- og oplevelseslyst, som han selv fik af far, videre:


https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/674b2a3cfe8e46539382bcf2c2811ff0.jpgDet gode skib, Nordkaperen, hvor Mikkel Beha tilbragte meget af sin barndom (Foto: TV2)


- Jeg vil meget gerne give den nysgerrighed, som jeg fik af at rejse, videre til mine drenge. Og jeg vil også gerne give den kærlighed til vand, rejse, og surfe videre til mine børn, siger Mikkel Beha til tv2.dk.

I 'Kurs mod fjerne kyster' ser det ud til, at Mikkel Behas ønske er opfyldt. I hvert fald er hans tre drenge, Emil på 23, Theis på 20, og Alfred på 14 år, lige så vilde med vand som far. Faktisk stævnede de to ældste sønner, Emil og Theis, selv ud på havet sammen med en flok venner i et tidligere afsnit af 'Kurs mod fjerne kyster'.


https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/415307caa9e74d04956bc66dca31eb00.jpgGlobetrotteren Troels Kløvedal gav sin søn, Mikkel Beha, lysten til at opleve verden (Foto: DR)


LÆS OGSÅ: Mikkel Beha sejler i fars fodspor
Programmet kører hver tirsdag kl. 20:00 og vil i otte afsnit give et unikt indblik i Mikkels tilværelse og hans kærlighed til livet til søs, som han nærmest fik ind med modermælken som barn. Mikkel Behas far er nemlig den store globetrotter Troels Kløvedal, som sejlede jorden rundt med Nordkaperen.

Sponsoreret indhold