Nyheder 9. maj 2014

Basim: Jeg vil gerne ha' en kæreste

- Det er svært at møde piger i Danmark
Foto: Michael RieckSød, klog og kærlig. Tre ord, som de fleste fyre nok ville bruge til at beskrive deres drømmekvinde. Men for 21-årige Basim er der imidlertid et fjerde krav, der gør sig gældende: Hun skal helst ikke på forhånd vide, hvem han er.

LÆS OGSÅ: Basim får kronprinsesse-kram

Med den betingelse på listen vil den unge mand bag "Cliche Love Song", der i år er Danmarks bidrag til det internationale melodi grand prix, med stor sandsynlighed forblive single lang tid fremover, for det er de færreste, der ikke kender den charmerende krøltop.

- Det er en svær følelse, når man møder en smuk pige, og hun så siger "Gud, det er Basim, kan jeg ikke få et billede sammen med dig", fortæller Basim og fortsætter:

- Mit største problem - og nu kommer der nogle sandheder på bordet - er, at jeg gerne vil møde en pige, der ikke ved, hvem jeg er. Det kommer jo nok ikke til at ske her hjemme, vurderer han.

Har ikke fundet drømmepigen
Det er ikke fordi, den 21-årige solist ikke møder kvinder, han føler sig tiltrukket af. Men drømmepigen har han ikke fundet endnu.

LÆS OGSÅ: - Jeg føler mig meget lille

- Hvis jeg tænker med hjernen - og det er jo hjernen, ikke hjertet - så er der ikke nogen, jeg kan pege på, siger han.

Barndommen i Høje Gladsaxe med en mor, der er syg og en far, der forrige år tabte kampen mod leukæmi, har gjort, at Basim har været nødt til at blive voksen ret tidligt. I dag føler han sig mere moden end de fleste på hans alder.

LÆS OGSÅ: Topmodel-dommer i racistisk angreb på Basim

Den modenhed skinner igennem i sangernes krav til en fremtidig partner.

- Jeg vil gerne møde en kvinde, der kan udfordre mig lidt og give mig noget modstand. Det må gerne være en intelligent pige, der har noget mellem ørerne og har ben i næsen, siger han.

Behøver ikke være model
- Hun skal være stabil, have styr på sit liv og overskud. Være kærlig, empatisk og uselvisk. Hun skal hellere have de kvaliteter, end hun skal være model. Det tænder jeg i hvert fald mere på, understreger Basim.

Siden sin medvirken i sangkonkurrencen X Factor tilbage i 2008, har den unge performer arbejdet hårdt på at gøre musikken til sin levevej.

Så mens hans kammerater har lavet damer, har Basim lavet musik. Ifølge Basim selv har han simpelthen for travlt til at kunne være en ordentlig kæreste.

- Jeg ville være verdens dårligste kæreste. Og det vil jeg ikke være. Jeg vil jo gerne være god til det, og jeg vil ikke gøre noget halvt. Når jeg føler, at jeg er klar til at kunne give noget, så gør jeg det, siger Basim.

Sponsoreret indhold