Nyheder 7. maj 2014

Basim inden Grand Prix-brag: Jeg føler mig meget lille

Krøltoppen håber på EM-stemning lørdag
Basim føler sig noget lille i forbindelse med Melodi Grand Prix
Basim føler sig noget lille i forbindelse med Melodi Grand Prix
Foto: Thomas S. Laursen
Størrelsen gør en forskel for den danske Eurovision-finalist Basim, der lige nu er i gang med de sidste forberedelser, inden det store finale-show lørdag.

Her skal han forsvare de rød-hvide farver på den 20 meter høje og 35 meter brede Eurovision-scene i B&W Hallerne på Refshaleøen i København.

- Jeg føler mig meget lille på den store scene. Men heldigvis er jeg ikke alene om at fylde den ud, siger Basim med henvisning til sit faste hold at baggrundsdansere og korsangere på nummeret "Cliche Love Song".

LÆS OGSÅ: Se de sjove fraklip med Basim

Også publikum er vokset i størrelsen fra de fra 1,8 millioner seere til Det Danske Melodi Grand Prix i Arena Fyn og til 170 millioner seere fra hele Europa til Eurovision, lørdag.

Men det skræmmer ikke den unge solist.

- Jeg skal jo ikke være større eller have mere glimmer på, fordi der er flere mennesker, der ser showet. Jeg skal i bund og grund bare lave et godt show, synge godt og så i øvrigt bare være mig selv, siger han.

Små ændringer og finjusteringer har dog fundet sted i Basims sceneoptræden siden grand prixet i Odense 8. marts.

LÆS OGSÅ: Basim: Jeg har et stort hul i mit liv

For eksempel stipulerer EBU-reglerne (European Broadcasting Union red.), at flag ikke er tilladt på scenen, hvilket betyder at Basims omdiskuterede Dannebrogsflag ikke vil være et del af sceneshowet til "Cliche Love Song", lørdag.
Basim i højt humør (Foto: Claus Poulsen)


- Den oprindelige idé med Dannebrog var, at vil ville have noget på scenen, som ikke var en del af scenografien, men som skabte en fest. Dannebrog er et super godt symbol på fest og glade dage og sammenhold, forklarer Basim.

Han mener dog selv, at han har fundet et god erstatning for det forbudte flag.

- Det bliver et hjerte, som også netop er symbol på fest, farver, varme og alle de ting, som min sang indeholder, fortæller han.

Basim giver imidlertid ingen garanti for, at det hjerte-banner, som DR offentliggjorde billeder af søndag, nu også er det, der kommer til at besmykke sang nummer 23 i finalen.

LÆS OGSÅ: Basims fløjteri reddet

- Det vigtigste for mig er, at der sker noget andet. Folk sidder igennem 22 sange og ser det samme lysshow og de samme elementer blive brugt på scenen.

- Jeg vil gerne lave noget, der skiller sig ud, så folk får den der wow-effekt, siger han.

Og en national fest bliver det uanset for den 21-årige Basim.

- Jeg kom præcis syv dage for sent til EM i '92, fortæller Basim med henvisning til, da Danmark - en uge før Basim blev født - vandt EM i fodbold.

- Den stemning ville jeg gerne have oplevet, og jeg tror, det tætteste jeg kommer på det, er ved Eurovision i København, siger han.

Eurovision-finalen sendes live fra B&W Hallerne i København lørdag kl 21.00 på DR1.

Newspaq

Sponsoreret indhold