Nyheder4. juli 2017

Basim har mistet mor og far: Det gør ondt hver dag

Selv om han kun fylder 25 år, har Basim allerede været nødt til at se nogle af livets hårde vilkår i øjnene.
https://imgix.seoghoer.dk/media/04307e070bd64fbe87646cc366f57983.jpg
 Foto: All Over

Siden han var bare 15 år, har Basim været en kendt figur i den danske underholdningsbranche.

Vi har fulgt ham til audition i "X Factor", på scener rundt om i landet og som det danske vinderbud i Eurovision, da det store europæiske melodigrandprix blev afholdt i København i 2014.

Men livet har også vist sine mørke sider for den unge sanger med de sorte krøller og store talent, der den 4. juli runder 25 år.

I december døde hans mor pludseligt - kun fem år efter, sangeren mistede sin far til leukæmi.

Basim fandt hende selv hjemme i lejligheden.

- Det er noget af en mavepuster at finde sin mor død derhjemme. Hun lå ligesom bare og sov. Men det er den smukkeste måde at dø på, det er jo sådan, vi alle sammen ønsker os, at det skal ske, siger sangeren.

Den tanke har han holdt fast i, når det hele så allermest sort ud. For siden morens død har det ind i mellem været svært at se lyset for enden af tunnelen for Basim.

- Følelsesmæssigt er det hårdt at være forældreløs. Det er ubeskriveligt som 24-årig. Og bare sindssygt uoverskueligt.

- Livet bliver svært at overskue. Hvem er jeg, og hvad skal jeg? Jeg skal ligesom finde mig selv igen, for hvem er Basim uden sin mor og far, spørger sangeren retorisk.

Den hårde oplevelse har sat sine spor. Hos Børn, Unge og Sorg har Basim fået hjælp til at håndtere sorgprocessen, og det har været nødvendigt for den unge sanger.

- De seks måneder, der er gået siden min mors død i december, har været så lærerige. Jeg synes, jeg har lært meget om livet. Jeg har lært om sorg, og jeg har lært at være alene, siger han.

- Jeg kan mærke, at jeg får det bedre. Men savnet bliver ikke mindre, det bliver kun større. Det gør ondt hver dag, og der er en stor tomhedsfølelse, siger sangeren.

At komme så tæt på døden, har givet Basim et nyt perspektiv på livet.

- Jeg tror, mange lever med skyklapper på. De tror, de lever for evigt og altid vil have deres elskede. Men det har vi ikke. Vi leaser bare. Og det glemmer vi nogle gange, siger han.

Selv har han fundet trøst i musikken, og trods sorgen har han kunnet holde fast i sit arbejde i en hvis grad.

- I den føler jeg mig forstået, og jeg kan mærke, at det er rart at lave noget, jeg er god til, siger han.

- Men jeg kommer også nogle gange til at flygte ind i musikken, og det betyder, at jeg har skubbet min sorg til side, fordi jeg ikke orkede at bearbejde den. Så er det nemmere at skrive et hit, siger Basim, der i øjeblikket koncentrerer sig om at skrive sange til andre kunstnere.

Selv om han i en alt for tidlig alder har måttet tage afsked med begge sine forældre, så kan den unge musiker sagtens mærke, at hans forældre har nået at sætte deres aftryk på ham, og det betyder meget.

- Jeg har haft en mor og en far, som begge to har været fantastiske og som har gjort et rigtig godt stykke arbejde, hvis jeg selv skal sige det. Jeg er sgu ret stolt af mig selv og den, jeg er blevet til. Mine forældre lever jo videre i mig, og alt det, jeg har fået fra dem, tager jeg med i ånden, siger han.

Du kan se billeder af Basim sammen med sine forældre i galleriet herunder:

Basim sammen med sine forældre

Sponsoreret indhold