Nyheder 12. marts 2015

Barnestjerne vender tilbage til det store lærred

Vi kender ham (måske) som den lille sønderjyske dreng i Kunsten at græde i kor - nu er han premiereaktuel i krigsdramaet ”9. April”
Kan du genkende dette uskyldige drengeansigt?
Kan du genkende dette uskyldige drengeansigt?
Foto: All Over PressOptagelserne til "9. April" startede, kort efter studenterhuen blev sat på hovedet, og dermed var timingen der endelig. Men det med at se sig selv på film, er stadig noget, den unge sønderjyde skal vænne sig til.

- Jeg tror aldrig, det er noget, jeg bliver vild med, men det er bare en del af det. Nu har jeg set "9. April", og jeg synes, jeg ligner mig selv så tilpas lidt, at det ikke gør noget, siger Jannik Lorenzen.

I filmen spiller han en menig soldat, der går ind for disciplin og præcision. Og det er dyder, som Jannik Lorenzen også gerne vil tilkende sig, og som han får banket ind under huden, når han til dagligt aftjener sin værnepligt i Den Kongelige Livgarde.

LÆS OGSÅ: Vanvittig forvandling: Kan du genkende denne barnestjerne?

Jannik Lorenzen kalder det selv for lidt af en familietradition. Han har to fætre og en onkel, som har været i Livgarden, og en anden fætter, som har været sergent. Og så skulle det vist også være meget sundt at lære lidt disciplin og sig selv bedre at kende, mener han. Alligevel bliver det ikke en karriere i militæret, som venter skuespillertalentet.

- Jeg tror, at otte måneder i militæret er helt tilpas for mig. Så der bliver nok ikke mere af det, siger han.

LÆS OGSÅ: Lesbisk, sort barnestjerne træt af at blive sat i bås

Men selvom han er åben overfor et liv som professionel skuespiller, så er han ikke bleg for at indrømme, at han er usikker på, om han passer ind i den verden.

- Lige så meget som jeg synes, det er sjovt med film og premiere, lige så meget har jeg også bare brug for at være alene hjemme i Ballum og pløje mine marker og høste mit korn, siger han og fortsætter:

LÆS OGSÅ: Anne Gadegaard: Fra barnestjerne til supersild

- Der kan helt klart godt være for meget action, så det er et lidt ambivalent forhold, jeg har til det. Men jeg synes, det er spændende. Om jeg passer perfekt ind i skuespillerverden, ved jeg ikke. Men det er der måske ikke nogen, der gør, siger Jannik Lorenzen.

Nu koncentrerer han sig om at afslutte sin tid i Livgarden, dernæst venter nogle rejser og så høsten. Og måske en fremtid i dansk film. Det er i hvert fald ikke "det værste han kunne tænke sig at blive".

"9. April" har premiere 12 marts. Med på rollelisten er blandt andre Gustav Dyekjær Giese, Lars Mikkelsen og Pilou Asbæk.

Sponsoreret indhold