Nyheder5. februar 2016

Bagedyst-vinder beholder fuldtidsjob

Bagedyst-vinder må takke nej til de mange mennesker, der vil have hende til at bage den perfekte kage til en særlig lejlighed
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/liv_martine.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)
Hun imponerede både seere og dommere med sine flotte og overdådige kagekreationer, da hun deltog i tv-konkurrencen "Den store bagedyst" sidste år.
Den 24-årige nordjyde Liv Martine blev den store vinder, og efterfølgende har hun haft mindst lige så travlt med at bage, som hun havde under konkurrencen.
- DR havde forberedt mig på, at hvis man vandt, så ville det gå stærkt. Jeg syntes, at det var hårdt at komme igennem konkurrencen, men efterfølgende har det bare været endnu vildere. Det er nærmest som om, at det ikke har været helt ægte, griner hun og tilføjer: - Det har godt nok været vildt, og det bliver bare ved og ved. Hverdagen er nu pakket med kagearrangementer og events. Derudover har den blonde nordjyde et samarbejde med Dr. Oetker, hun har aftalt at starte en blog, og så har hun også kastet sig over et bogprojekt.
Alt sammen ved siden af sit fuldtidsjob som socialpædagog, og det job har hun tænkt sig at beholde. - Jeg er megaglad for mit rigtige arbejde. Jeg kan sindssygt godt lide det, og det gør mig vildt glad. Så bagningen er bare en hobby, men det er selvfølgelig fedt, at man kan tjene nogle penge på det nu, siger Liv Martine, der bager om aftenen og på fridage for at blive klar til kagearrangementerne. De travle dage betyder også, at bagedyst-vinderen må takke nej til de mange mennesker, der vil have hende til at bage den perfekte kage til en særlig lejlighed. - Jeg ville gerne, men så skulle jeg have 48 timer i døgnet. Det kan slet ikke lade sig gøre, siger hun.
Selv om Liv Martine i flere år har brugt meget tid i køkkenet, så havde hun alligevel ikke forestillet sig, at kagebagningen skulle fylde så meget i hverdagen. Men hun føler sig heldig over, hvordan tingene er endt. - Jeg havde slet ikke regnet med, at kager skulle fylde så meget i min hverdag. Jeg havde slet ikke tænkt det så langt ud. Det var bare en fed oplevelse, og jeg vil ikke være det her foruden, siger hun. De tidligere bagedyst-vindere Annemette Voss og Tobias Hamann-Pedersen har begge gjort karriere ud af bageeventyret, men det er ikke nødvendigvis det, Liv Martine drømmer om. - Hvis man vil det, så kan bagedysten sagtens være en karrierestarter. Men for mig skal det blive ved med at være sjovt. Det må ikke gå hen og blive noget, der er træls. Det er ikke for enhver pris, at jeg vil fortsætte, som jeg gør lige nu. Det skal være noget, jeg glæder mig til hver morgen, siger hun.

Sponsoreret indhold