Nyheder30. december 2014

Både ris og ros til TV 2: Har Danmark talent?

Forskellige holdninger til TV 2s ’Danmark har talent’
Af af
Forskellige holdninger til TV 2s ’Danmark har talent’
Forskellige holdninger til TV 2s ’Danmark har talent’
 Foto: TV 2



Vi har haft 'Scenen er din', 'Stjerne for en aften', 'Popstars', 'Idols' og 'Talent'. For ikke at glemme 'X Factor', som snart ruller over skærmen igen.

Med andre ord kunne man fristes til at sige, at Danmark har haft sin del af talentprogrammer, og at der derfor nok ikke er brug for endnu ét.

Ikke desto mindre havde TV 2 i går aftes premiere på sit talentprogram 'Danmark har talent' - og programmet har delt vandende blandt danskerne.

LÆS OGSÅ: Peter Frödin: Det er svært med børn i showbiz

På talentprogrammets Facebook-side strømmer det således ind med både ris og ros til programmet, der bød på alt fra Jodleren fra Smidstrup, en taekwondo-opvisning, ildshow og både unge og ældre sangere.

- Danmark er slet ikke stor nok til at køre et sådan program... England har til forskel 53 mio. indbyggere, USA har 316 mio... Danmark 6.... deraf afspejlet det vi så på scenen... og "has been" dommere der scorer kassen på at sidde og føre sig frem, og fiser bag scenen for at få kamera tid... TRIST, skriver Topper.

- Trist hvis det er de talenter dk kan mønstre. Og kan ikke forstå at hvis man melder sig til sådan et show hvis man ikke kan tåle kritik hvis man ikke synes de er gode nok, lyder det fra en skuffet Steen.

LÆS OGSÅ: Topgunn: Ikke for smart til talentshow

Dog er der også seere, der føler sig 'godt underholdt' af programmet, som også ruller over skærmen igen i aften:

- Jeg var godt underholdt Dog vil jeg gerne se mere af de optrædende og ikke så meget af publikum, skriver Lilian, mens en seer ved navn Lene har blandede ord at sige om TV 2s nye program:

- Det er så super flot, at TV2 laver et program, hvor folk får lov at afprøve deres talent - får ros, skulderklap og "medvind", som kan give energi og endnu mere tro på sig selv, til at afprøve og føre drømme ud i livet. Men det slet ikke i orden, at TV2 klipper i optagelserne, så de medvirkende fremstår som u-professionelle amatører og "nybegyndere" som f.eks. med "Gøgl med revolver"! Dette er så ikke et program, som jeg vil bruge tid på, skriver Lene.

I programmet kan alle danskere stille op - lige meget om talentet er at jodle, synge, fortælle jokes eller lege med ild. Derfra er det så op til dommerne Jarl Friis-Mikkelsen, Cecilie Lassen, TopGunn og Peter Frödin at finde de allermest talentfulde danskere.

Programmet fik allerede inden sin premiere en hård begyndelse - der mødte således ingen op, da 'Danmark har talent' holdt audition i Herning i sommers. Og dét skyldes ikke, at Danmark mangler talenter, men at Danmark ikke mangler et nyt underholdningsprogram, lyder kritikken fra BTs anmelder Niels Lind Larsen. Han kalder programmet 'pivfalsk og talentløs' og giver kun to stjerner i sin anmeldelse:

- Du milde, hvor var det ringe. Og her tænker jeg ikke engang på de håbefulde dilettanter, selv om de blev sorteret med et stormasket net, så både en taekwondo-opvisning og Jodleren fra Smidstrup slap igennem. Nej, det var indpakningen og serveringen af det hele, der var så uopfindsomt forudsigelig, at det var en fornærmelse, skriver BT i sin anmeldelse og tilføjer:

- Det var pivfalsk, talentløst og selvforherligende, og det blev så altsammen understreget i en tåkrummende afslutning, hvor alle måtte finde lommetørklædet frem, fordi en lyshåret ti-årig pige i konfirmationskjole kunne ramme en tone nogenlunde rent, som var det et julemirakel. Vorherre bevares. Godt der snart kommer 'X-Factor'.

Hvad mener du? Deltag i debatten på vores Facebook-side.

Post by SE og HØR.

Sponsoreret indhold