Nyheder18. oktober 2017

Anton fra ”Den store bagedyst”: Har børneværelset fyldt med køkkenudstyr

"Den store bagedyst"-Antons værelse gemmer på køkkenudstyr, der kan gøre de fleste madører misundelige.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/den-store-bagesdyst-anton00.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

Selv om Anton Dahl Grue er en af de yngste deltagere i ”Den store bagedyst”s historie, så fejler ambitionerne ingenting. Han har altid haft en stor passion for at stå i køkkenet.

– Lige siden jeg var 10-12 år, har jeg lavet meget mad, kager og desserter, så det har altid været noget, jeg har været glad for. Min mor og far går også meget op i mad og kager, og vi taler altid meget om maden – ”Skal der mere salt og peber i?”, siger 21-årige Anton til SE og HØR og fortsætter:

- Og så har vi altid gået meget op i at købe gode råvarer, så mad har altid fyldt meget, forklarer amatørbageren, hvis værelse gemmer på køkkenudstyr, der kan gøre de fleste madører misundelige.

– Jeg må sige, at i det søde køkken, der elsker jeg frugttærter med æbler eller rabarber. Og så er jeg vild med desserter med is. Jeg fik en ismaskine i konfirmationsgave. Da jeg blev 18 år, var mit højeste ønske en fritøse, og det fik jeg. Jeg har ret meget grej og udstyr, afslører Anton.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/den-store-bagesdyst-anton.jpg
 Foto: Kaspar Wenstrup
Is skal der til, når Anton serverer dessert. (Foto: Kaspar Wenstrup)

Det er ikke kun, når han står mellem køleskab og komfur, at han udfolder sig kreativt.

– Jeg var træt af bøgerne efter gymnasiet, så jeg gik på Grundtvigs Højskole, hvor jeg kun fokuserede på det kreative. Det var musik, maleri og at være ude i naturen og røre sig. Jeg er ret kreativ, og jeg har malet ret meget. Det er stregtegninger. Og så er jeg også ret glad for at skrive, fortæller bagedysteren, der også kan lide en god bog.

- Jeg læser ret mange bøger i ferierne. Gode bøger – det er jeg vild med. Min favoritforfatter er Murakami – ham kan jeg rigtig godt lide. Det er meget specielt, men jeg kan godt lide det lidt mærkelige univers, der er i de bøger, fastslår Anton, der stadig bor hjemme.

Følg Anton og resten af deltagerne i "Den store bagedyst" hver onsdag kl. 20.00 på DR1.

Læs hele interviewet med Anton Dahl Grue i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Sponsoreret indhold