Anti Social Media vinder Melodi Grand Prix

De fire drenge løb med sejren lørdag aften

De fire drenge løb med sejren lørdag aften

Foto: Bjarne Bergius HermansenGruppen Anti Social Media skal repræsentere Danmark, når Eurovision løber af stablen i Wien i Østrig i maj.

De fire drenge - Philip og Nikolaj på 19 år, David på 25 år og Emil på 24 år - sikrede sig nemlig sejren med nummeret "The Way You Are", da der lørdag aften blev afholdt dansk melodi grand prix i Gigantium i Aalborg.

Mens de fire er nybegyndere i grand prix-sammenhænge, så er det anden gang, at deres sangskriver- og producerteam er med i konkurrencen.

Bag nummeret "The Way You Are" står nemlig X Factor-dommeren Remee og produceren Lars "Chief 1" Pedersen. De stod nemlig bag sangerinden Soluna Samays "Should've Known Better", der vandt i 2012 og var Danmarks bidrag til Eurovision i Aserbajdsjan, hvor den dog skuffede fælt og endte på en 23. plads.

Vinderen af det danske melodi grand prix blev i år fundet gennem stemmer fra både seere og juryer. I alt femten fagpersoner - heriblandt navne som sangerinden Anna David, P7-værten Henrik Milling og flere tidligere melodi grand prix-vindere - afgav stemmer i juryerne, der var fordelt ud på fem regioner.

LÆS OGSÅ: Melodi Grand Prix: Her er sangeren med de bedste odds

Da de havde afgivet deres stemmer, lå Anti Social Media i front med 56 point, mens Anne Gadegaard og nummeret "Suitcase" og den 19-årige Cecilie Alexandra og nummeret "Hotel A" fulgte efter med 40 point hver.

Seerne havde yderligere fem minutter til at påvirke resultatet, og her nåede det at blive rigtig spændende. Men selv om flere seere stemte på Anne Gadegaard, så var det ikke nok til at rykke drengene væk fra førstepladsen, og med 104 point samlet kunne de løfte trofæet, som de fik overrakt af sidste års vinder, Basim.

Mens tre af årets deltagere - nemlig Sara Sukurani, Marcel & Soulman Group og gruppen World of Girls havde fået et wildcard til at deltage i konkurrencen, var de sidste syv udvalgt blandt de 687 bidrag, som DR i år modtog til konkurrencen.

Det europæiske melodi grand prix afholdes i år i Østrig. Landet sikrede sig nemlig sidste år sejren med nummeret "Rise Like a Phoenix", der blev sunget af Conchita Wurst. Den 19. og 21. maj er der semifinaler, og her skal Danmark forsøge at kvalificere sig til den store finale, der finder sted den 23. maj.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close