Nyheder18. juni 2016

Anne-Grethe Bjarup Riis frygter hele tiden for sin kræftsyge søn

Sønnen Gilbert er cirka halvvejs gennem sin kræftbehandling, men Anne-Grethe Bjarup Riis kan ikke slippe frygten
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/anne-grethe.jpg
 Foto: Dan Mariegaard

Det er enhver mors værste mareridt at se sit barn blive ramt af en sygdom, der kan ende med at slå ens barn ihjel. Og det er det mareridt, som skuespilleren og instruktøren Anne-Grethe Bjarup Riis gennemlever sammen med sin familie for tiden.

Sønnen Gilbert blev ramt af leukæmi og nu er han omkring halvvejs i behandlingsforløbet. Ifølge Femina mangler han fire kemobehandlinger, og så skal han have piller resten af forløbet. Men hans mor kan - forståeligt nok - ikke lade være med at bekymre sig.

- Jeg føler, vi er inde i en parentes, en anden tilværelse simpelthen. Når Gilbert bliver rask, kan vi komme ud af den parentes. Men det hele står ligesom stille. Normalt ser man livet som sådan fremadskridende, men vi er kommet ind i en boble, vi ikke kan komme ud af, før han bliver rask, og så er der tilbagefaldsangsten – de kan ikke måle noget cancer nu, men der kan gemme sig en lille satan, og hvis det sker, må vi jo ind i en ny boble ... men man er ligesom inde i den boble, og det er en parallelverden at være derinde, siger hun til Femina, og understreger, at hun deler frygten med sin mand.

- Ja, hvor gør jeg af den ... jeg deler den med min mand, heldigvis kan vi det. Men sidste gang vi var på hospitalet, skulle Gilbert have 15 minutters kemo, og det var næsten værre end at være på intensiv, da han var rigtig dårlig med den voldsomme bivirkning, for jeg kunne næsten ikke acceptere, at han skulle have gift ind i kroppen én gang til.

null

Sponsoreret indhold